eskort samsun

ÜNYENETHABER

32. KARADENİZ ODALARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

32. KARADENİZ ODALARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…
15 Ocak 2017 - 15:58

16111163_10154793763881597_1755118549_n

32’NCİ KARADENİZ ODALARI TOPLANTISI YALOVA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

 

32’nci Karadeniz Odaları Toplantısı Yalova Odasının Ev Sahiplinde Yapıldı. Toplantıya Karadeniz Odaları ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yöneticileri İle 26 Odanın Başkan ve Yönetiçilerinin katılımı ile 14 Ocak Cumartesi Günu saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında Termal otelde toplantı salonunda geeçekleşti.

 

Toplantının acılış konuşmasını Karadeniz Odaları Platform Başkanı ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir yaptı.

Konuşmasında Yücel Akdemir :” Mesleğimizin sorunlarına çözüm bulmak Karadeniz Odaları arasında işbirliği ve dayanışmayı artırmak için bir aradayız.

Değerli arkadaşlar dünyada hiç bir ülkede düzeltme amacıyla verilen form veya bildirgeye ceza verilmemektedir. Ba Bs formları konusunda düzeltme mükellefin belgeyi faturayı zamaninda meslek mensubuna getirmemesinden kaynaklanmaktadır. Yani meslek mensubunun kusurundan hatasından degil. Biz Ba ve Bs formları 16118319_10154793764556597_212485717_nkonusunda düzeltme amacıyla kendiliginden yapılan değişikliklere ceza uygulanmamasını istiyoruz.” Dedi.

Mesleki sorunarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya TÜRMOB temsilen katılan Yahya Arıkan ise şu açıklamalarda bulundu.

“Bu ülkenin sevgiye, barışa, kardeşliğe her zaman ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Acıların bitmesi en büyük dileğimiz. Önümüzde yeni bir dönem var. Genel bir anlayışı ortaya koymak istiyorum. Kısır tartışmalara prim vermeyeceğimiz, dedikodulara üretimle cevap vereceğimiz bir dönemdeyiz. Bizim temel yaklaşımımız bu. Biz her şeye rağmen üretmeye devam edeceğiz.”

 

Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın 9 Şubat’ta Ankara’da yapılacağını belirten Arıkan, “Odalara en önemli 5 sorun nedir?’ diye sorduk. Odalarda bu soruları üyelerine ulaştırdı. Gelen cevapları TÜRMOB’a rapor olarak sundular. Bu sorunları 9 Şubat’ta Maliye Bakanlığı yetkililerinin katılacağı toplantıda birlikte görüşeceğiz.” Dedi.

Oda Başkanları sırasıyla mesleki sorunlarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, 32. Karadeniz Odaları toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu. “Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu oluşumu çok önemsiyorum. 26 yıldır neredeyse tek yürek. Bu birliktelik çok önemli.

Karadeniz Odaları toplantısında Mesleki sorunlarla ilgili olarak öncelikle Ba ve Bs formları ile ilgili tebliğ taslağı hakkındaki odamızın görüşlerini paylaştım. Taslağın bu hali ile çıkması halinde meslek mensuplarına büyük bir yük getirecektir. Ayrıca işletme defteri tutan mükellefler büyük cezalar ile karşılaşabilir. Nispi aidatlarla ilgili olarak bu aidatların kalkması odaları zora sokacaktır. Muhtasar ve SGK’nın birleştirilmesi tek form olması konusunda ise üç aylık muhtasar veren mükellefler için yeni düzenlemenin sorun yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca meslek kodları uygulaması ile mükellefler önemli cezalarla karşılaşabilirler. Bu tür düzenlemelerde mutlaka geçiş süresi olmalı. Uyum süresi olmalı. Direk cezai müeyyide olmamalı. Bütün bu sorunları platform toplananda dile getirme imkanımız oldu. Çok verimli bir toplantı oldu. Katılanlara katkı verenlere teşekkür ederim.

15878787_10209849060856576_1436579668_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-