eskort samsun

ÜNYENETHABER

NUTELLA’DA KANSEROJEN İDDİASI

NUTELLA’DA KANSEROJEN İDDİASI
16 Ocak 2017 - 21:20

cb1e806dffe27941ad4f873db3edfe0e

Avrupa Gıda Otoritesi’nin (EFSA), FERRERO fındık ezmesi Nutella’nın kanserojen madde içerdiğini iddia etmesinin ardından gözler yerli ürünlere döndü. Bizde Ordu’da, Nutella’dan daha sağlıklı ve kaliteli ürünlerimizin tüketilmesini ve yerel marketlerde yer almasını öneriyoruz.

FIDIĞIMIZIN EN BÜYÜK ALICISI VE FİYATININ BELİRLEYİCİSİ

Türk fındığının yaklaşık yüzde 50’sini tek başına alan İtalyan FERRERO aynı zamanda dünyadaki fındık fiyatını da belirleyen en büyük alıcı konumunda. Dünya fındık devi FERRERO’nun amiral gemisi NUTELLA palmiye yağı kullandığı için kanserojen olduğu iddialarıyla Avrupa’da zor günler yaşıyor.

Türk fındığındaki fiyat istikrarsızlığının en büyük etkenlerinden birinin de FERRERO firmasının yaptığı manipülasyon iddiası oluşturuyor. Geçtiğimiz aylarda fındıktaki fiyatlarla ilgili Rekabet Kurumu, yapılan şikayetler üzerine FERRERO ve yerli firması Oltan Gıda’yı yakın markaja aldı.

NUTELLA’NIN ALTERNATİFİ BİZDE ÇOK HEM DE SAĞLIKLI

Kanserojen hiç bir katkısı olmayan hem de yüzde yüz Türk fındığı kullanan bölgemizin çok daha iyi, çok daha sağlıklı markaları var. Şimdi yerel market sahiplerimiz ve tüketicilerimize sesleniyoruz; ” Kanserojen içerikli olduğu ileri sürülen Nutella’ya gerekli tepkiyi gösterelim. Evimize taşımayalım, çocuklarımıza yedirmeyelim marketlerimize sokmayalım, almayalım, aldırmayalım. Nutellaya eşdeğer ve daha güzel daha sağlıklı SARELLE , GÜRSOY, HAZELNUT, ÇOTANAK, TATSEN, FINDIK DİYARI, AVELLA, ATİK FINDIK, FİSKOBİRLİK ve YAVUZ GIDA gibi markalarımız var. Bu ürünlerimizi alarak yerel ürünlerimizi destekleyelim.

15878787_10209849060856576_1436579668_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-