eskort samsun

ÜNYENETHABER

SOYDAN UMUTLU ”FINDIKTA ARTIŞ DEVAM EDECEK”

SOYDAN UMUTLU ”FINDIKTA ARTIŞ DEVAM EDECEK”
22 Ocak 2017 - 0:02

soydan-ureticiyi-korkutursak-kalite-duser-8992070_o

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, piyasada fındık sıkıntısı olduğunu belirterek, “Fiyatlarda önümüzdeki hafta içerisinde de bir kıpırdanma yaşanmasını bekliyoruz.” dedi.

Dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini elinde bulunduran Türkiye’de, fındık fiyatlarındaki kıpırdanma üreticilerin yüzünü güldürdü. 2016 yılının aralık ayından 2017 yılının Ocak 14’üne kadar 10.25 TL’de çakılı kalan fındık fiyatlarındaki 75 kuruşluk artış üreticileri ileriye dönük umutlandırdı. Yaşanan artış ile beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e talimatının ardından fındık fiyatının beklenen seviyelere çıkacağı tahmin ediliyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık fiyatlarında artış dönemine girildiğini söyledi. Tüccar ve sanayicilerin ellerindeki ürünlerin tükendiğini belirten Soydan, “Fındıkta 2016 yılı normal ihracat dönemi tamamlandı. Tüccarlar, manavlar ve sanayiciler ellerindeki ürünü ihraç ettiler. Şu anda piyasanın fındık ihtiyacı var. Dolayısıyla fındıkta bu hafta içerisinde yükseliş eylemine geçmesi üreticilerin elinde kalan fındığı pazar indirmesini sağlayacaktır.” dedi.

Önümüzdeki hafta artış devam edebilir

Fındık fiyatlarının biraz daha yukarılara doğru çıkmasını beklediklerini söyleyen Arslan Soydan, “Zaten ihracat için daha çok fındığa ihtiyaç var. Rekolte düşüklüğü olması nedeniyle ihracatı karşılayacak kadarda belki bu sezon için fındık olmayabilir. Fiyatların önümüzdeki hafta içerisinde de bir kıpırdanma yaşanmasını bekliyoruz. Çünkü hem Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması hem de kamuoyunun fiyat istiyoruz diyerek belli makamlardan telaffuz edilmesi fındık piyasasının bir normalleşme sürecine götürmeyi muhakkak sağlayacaktır. Şu anda da belli bir kısım yükselme olsa da beklentilerin altındadır. Ancak üreticilerin beklentileri doğrultusunda bir fiyat oluşursa, piyasaya fındık inecektir.” diye konuştu.

15878787_10209849060856576_1436579668_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-