eskort samsun

ÜNYENETHABER

FEVZİOĞLU ”HAYIR DİYENLER YÜZDE 50’DEN FAZLA” DEDİ

FEVZİOĞLU ”HAYIR DİYENLER YÜZDE 50’DEN FAZLA” DEDİ
29 Ocak 2017 - 17:41

16295541_10210070464111519_1054310136_n

A D D Tarafından Ünye’de Düzenlenen Konferansta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu Konuk konuşmacı  olarak katıldı.Konferansa Ordu Baro Başkanı Ali Murat Poyraz ,Giresun Baro Başkanı Güntekin Ali 16402019_10210070464391526_1331888901_nUzunoğlu, Samsun Baro Başkanı Selami Gürbüz ,Doğu Karadeniz sorumlusu Birol Yenekin,ADD Ünye şubesi Başkanı Ali Rıza Ateş,Chp ilçe Başkanı Ali Yalcın ,Chp Ordu milletvekili adayı doktor Mustafa Adıgüzel ,baro üyeleri ve konuklar yer aldı.

Konferans ilk olarak saygı durusu ve istiklal marşı okundu ,ardından ADD Ünye şube Başkanı Ali Rıza Ateş’in açılış konuşması ile başladı.

HALKA BU ANAYASA YUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Ateş,ADD bir siyasi parti değildir.Bizim kuruluş amaçlarımızdan bir tanesi halka gerçekleri anlatmaktır.Ve bunun neticesinde halkın siyasileri ve siyasetçileri Bu anayasa rejim değişikliği ve tek kişiye biat ana yasasıdır.Bu anayasa hukukun ve laikliğin yıkılmış projesidir.Bu anayasa dışı şekerle kaplanmış içi zehirle kaplanmış bir anayasadır.Bu anayasa Atatürk’ün ve onun devrimlerini yok edip itibarsızlaştırma çabasıdır.Herkesi bu anayasa elinin tersiyle itmeye davet ediyorum dedi

FEVZİOĞLU VATANIMIZ İÇİN HAYIR DİYORUZ16402195_10210070463831512_937596612_n

Ateş’in konuşmasından sonra kürsüye Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu konuşmacı olarak çıktı.Fevzioğlu konuşmasında bu anayasanın kabul edilemez olduğunu belirterek.Sosyal medyada ve her alanda bu konuyu işleyin diyerek konuşmasına devam etti.

Türkiye’nin büyük bir çoğunlunun referanduma hayır diyeceğini söyledi.  Metin Feyzioğlu, “Kahvelerde sorduğumda derdimiz anayasa mıydı diyor milletimiz. Derdimiz aslında kadına karşı şiddet, derdimiz terör, derdimiz dünyanın en pahalı akaryakıtını almamız, 1 liralık akaryakıtın üzerinden 4 liralık vergi ödüyoruz. Dünyanın en pahalı aracını satın alıyoruz. Sabah gözümüzü açtık, lavaboya gittik ve suyu açtığımızda vergi akıyor oradan. KDV’si, tüketimi, atık vergisi gibi… Yani hayatımız devlet eliyle çekilmez hale geliyor. Bizim dertlerimiz bu. Bunlara nasıl çözüm bulacağını düşünmek yerine nerden çıktığı belli olmayan, bir dayatmayla karşı karşıyayız. Vatandaş da diyor ki derdimiz anayasa mıydı? Bu soruyu kime sorarsanız sorun, derdiniz anayasa mıydı diye sorun vereceği cevap belki bu kadar nazik olmayabilir ama ben nazikçe söyleyeyim derdimiz anayasa değil. Hayır demeyi düşünen insanları “sen hayır diyorsan ben evet diyorum” şeklinde ikna etmemsini lütfen siz sağlayın.  Sen hayır diyorsan “ben vazgeçtim evet diyorum” demesin kimse. Milletimizin çok büyük bir çoğunluğu derdimiz anayasa mıydı diyor? Bunu da sandıkta gösterecek emin olunuz.” diye konuştu.

Kişisel hırsların oylandığı referandum olacak

Feyzioğlu, açıklamalarının devamında; “2010 referandumuyla bu referandumu asla karıştırmayın. 2010 referandumunda pazarlanması kolay bir ürün vardı. Çünkü “askeri esareti kırıyoruz” cümlesi vardı. İnsanlar bunalmıştı. Bu referandum bal gibi, buz gibi milli menfaatlere rağmen bir kişisel hırsın oylandığı referandum olacaktır. Mesele hiçbir şekilde parti yarışına, kişiler arasında yerme yarışına dönüştürülmemelidir. Ricam budur sizden. Bunu yaptığımız taktirde ben kazanacağımızı biliyorum. Vatandaşların gözünden okuyorum bunu ama kazanacağım derken bir siyasi parti kazanmayacak bunu. Türkiye’deki bütün siyasi partiler kazanacak, Türk milleti kazanacak, vatandaşlarımızın tamamı kazanacak, evet diyecek olanlar da kazanacak, onların doğmamış evlatları, torunları da kazanacak. Bir hayırlı umut kazanacak, gelecek kazanacak, aydınlık kazanacak. Zafer Türk milletinin olacak.” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, konuşmasının sonunda salondaki vatandaşlara da seslenerek, örgürlenmeleri sosyal medyadan yapmaktan çekinmemeli tavsiyesinde bulundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nu konuşmasını izlemek için tıklayın

tikla-izle

 

UGUR

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-