eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’mizi Üniversite Şehri Yapmalıyız.

ÜNYE’mizi Üniversite Şehri Yapmalıyız.
03 Şubat 2017 - 0:45

1112-1024x7681

Üniversiteler, şehirlere yön veren ve önünü açan şehirleri şekillendiren kurumlardan biri olup Kültürel gelişmişliğin yükselişinde bilimsellik tetikleyici olurken, bilim üreten kaynağında üniversite olduğu unutulmamalıdır.

Dünyada artan yükseköğretim talebinde Türkiye cazibe merkezi olmaya başlamıştır. Ordu Üniversitemiz, Ünyeliler bu alandaki şansını iyi kullanmalıdır.

Üniversite kenti olmak Ünye’mizde üniversitelerin olması demek kentimize her anlamda ciddi kazanımlar katkılar sağlayacağından kimsenin endişesi olmasın.

Ünye’mizin üniversite kenti olması, Her anlamda kentteki yeni oluşumlara ışık tutacağına ve bu oluşumların gelişimlerine hız vereceğine inanıyoruz.

Ünye’mizin bu hedefi başarabilecek potansiyelin ve alt yapısının mevcut olduğunu ve Ünye’mizin Üniversite Şehri olmayı fazlasıyla hak ettiği düşüncesindeyiz.

Organize Sanayi kurulma aşaması atılan adımlar ile Üniversite-sanayi işbirliği, Kültür şehri olma yolunda ilerleyen üniversite-şehir işbirliği, üniversite-toplum işbirliğini için yenilikçi projeler üreterek, örnek bir koordinasyon ve işbirliği sağlamak en büyük arzumuz ve zorunluluğumuzdur. Güzel şehrimiz Ordu’muz ve Ünye’mizin tüm alanlarda gelişmesi ve kalkınması için her türlü destek ve katkı sunulmalı; bu yöndeki girişimlere sürekli yüksek düzeyde tutulmalıdır.

Ne pahasına olursa olsun Organize Sanayi ile birlikte Üniversitemize sahip çıkmalı ve Ünye’mizi “Üniversite Şehri” yapılması fırsatını değerlendirmeli bölgemiz ve Ünye’miz adına siyasi iktidar gücümüzü yerinde kullanmalıyız. Fırsatı siyaset çarkında harcamamalıyız.

Ünye sadece Ordu ili değil Türkiye çapında bir üniversite kenti yapılması sanırız herkesin temennisidir. 

Bu konuda Ünye mülki idari amirleri, Yerel yöneticileri, Siyasi parti temsilcileri, tüm STK dernekler, esnaf odaları, ticaret odaları İş adamları herkes bir olmalı ve ÜNYE’mizi Üniversite Şehri Yapmalıyız.

Kalkınma ve gelişme gayreti içerisinde bulunan ve kabına sığmayan bu güzel şehrimizin arzu edilen gelişmişlik düzeyine ulaşması; herkesin ortak çabası ile mümkün olacaktır. Bu görev bizim kentimize, doğduğumuz, çalışıp kazandığımız doyduğumuz, nefes aldığımız şehre ve birlikte yaşadığımız şehrin insanlarına karşı temel borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerimizle Tüm Ünyeli hemşerilerimizi selamlıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Musa KIRANLI

Ünye (Elektrik Elektronik Mekanik ve benzer Meslekler Yapı) Fen Adamları Derneği Başkanı

UGUR2

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-