eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ İZMİR U-12 CUP’TA İZ BIRAKTI

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ İZMİR U-12 CUP’TA İZ BIRAKTI
03 Şubat 2017 - 22:50

 

EEEE

İzmir Altınordu Kulübü’nün ülkemizin dört bir yanındaki amatör takımlara U12 İzmir Cup’ta Avrupa’nın dev  kulüpleriyle maç yapma fırsatı tanımak için düzenlediği ve Ünye Futbol Kulübü’nün de katıldığı U12 İzmir Cup Ön Elemesi sona erdi.

Türkiye’de başarılı alt yap çalışmaları ile dikkatleri üzerine Kırmızı-lacivertli kulübün Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde organize ettiği dev turnuvaya katılan 48 ekip arasında en dikkat çekeni Mardin’e göç eden Suriyeli çocuklardan oluşan karma takım ile en uzak mesafeden gelen Ünye FK ile Rize 1918 FK oldular.

  Ünye Futbol Kulübünden Başarılı Grafik

İki gün süren U12 İzmir Cup Ön Elemesi’ne, 23 şehirden toplam 16507545_10209998629616161_1494327486_n48 takım iştirak ederken 180 maçın yapıldığı dev turnuvada, ilk gün grup karşılaşmaları oynandı ve ilk 4’ler final serisine kaldı. Bu 32 takım tek maç eleminasyon sistemine göre kendi arasında eşleşip finale doğru gitti. Final serisi maçları sonucunda ise İzmir Kemalpaşa, İzmir Bergama Gençlerbirliği, Manisa Murat Germenspor ve Çorlu Fenerspor  rakiplerini mağlup ederek U12 İzmir Cup biletini kaptı. Ünye Futbol Kulübü de oynadığı yedi müsabakada 3 galibiyet,üç beraberlik ve bir mağlubiyet elde ederek başarılı bir grafik çizdi.Kütahya’dan Dumlupınar Üniversitesi SK ile 0-0,Bursa’dan Fethiye İY ve Manisa’dan Murat Germenspor ile 2-2 berabere kalırken,İstanbul Bağlarbaşı Spor Kulübü’nü 4-2 İstanbul Bağlarbaşı FK’yı 4-3 ve Ankara Yaşamkent Spor Kulübü’nü ise 3-0 mağlup etmeyi başaran mavi-siyahlı temsilcimiz Ankara 1905 Aslan Futbol Kulübü’ne ise müsabakanın son dakikasında yediği gol ile 2-1 mağlup olunca final grubu fırsatını kaçırmış oldu.

 Futbolun Gücü

İzmir Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan U12 İzmir Cup Ön Elemesi’ne katılan tüm ekipleri ziyaret edip hatıra fotoğrafı çektirdi ve turnuvaya katılımları için teşekkür ederken “Ben bu turnuvalardaki çocukların heyecanını müthiş önemsiyorum ve bundan büyük bir enerji alıyorum.Ülkemizde bir spor kültürü oluşturmamız lazım.Burada anne ve babaları görünce de çok mutlu oluyorum.İşte bu spor kültürünü oluşturmak için de bu tür turnuvalar çok önemli.Çocuklarımız burada iki günde bir çok maç yapma fırsatı buldu.Türkiye genelinde her ay kulüpler böyle bir turnuva düzenlese ben inanıyorum ki milyonlarca gencimiz içinde doğal yetenekli çok çocuğumuz bu maçlar 16506993_10209998629576160_2042798880_nsayesinde kendisini geliştirme fırsatı bulacaktır.Bizim sloganımız iyi birey,iyi vatandaş,iyi sporcu ve çocuklarımız geleceğimiz.Kendimizi bu ülkenin çocuklarına adadık.Bu toprakların çocuklarına yatırım yapıyoruz” dedi.Maçları İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can’ın yanı sıra çok sayıda futbolsever takip etti. Karşılaşma ödül töreninde sahneye çıkan futbolcular “En büyük hakem bizim hakem” diye tempo tuttu. Bu hareket tüm futbolseverlerden büyük alkış aldı.

 

Ülkelerindeki şiddet ortamından aileleriyle birlikte kaçıp futbola tutunan 12 yaşındaki çocuklar, Mardinli çocuklarla el ele vererek bir takım kurdular ve U12 İzmir Cup Ön Elemesi’ne katıldılar. Altınordu’ya ve Başkan Seyit Mehmet Özkan’a teşekkür eden çocuklar, “Futbolun gücü sayesinde sesimizi tüm dünyaya duyuracağız” dediler.

Kulübümüz Doğru Yolda

Büyük bir futbol coşkusunun yaşandığı turnuvaya katılarak alt yapı çalışmalarına verdiği önemi gösteren Ünye Futbol Kulübü’nde ise teknik sorumlusu Muhammet Türköz Ünye’nin çocuklarının davranış ve futbol yetenekleri ile gurur duyduğunu belirtirken “Sporcularımızın ahlaki ve sportif anlamda en iyi şekilde yetiştirmeye amaç edindiğimiz bu yolda planlamalarımız dahilinde olan özel turnuvalardan bir tanesine katıldık. Bu turnuvaya sporcularımızın

16467298_10209998628096123_848917946_n müsabaka tecrübesi kazanması ve maç sayısını artırarak gelişimleri için önemli bir katkı sağlamayı amaçladık. Günümüz futbolunda Avrupa ülkelerinin takımlarına baktığımızda maç ve antrenman sayısı açısından ülkemiz takımlarından iki kat daha fazla maç ve antrenman yapmaktadırlar. Biz Ünye Futbol Kulübü olarak bu açığı resmi lig müsabakaları haricinde katılacağımız özel turnuvalarla kapatmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda katıldığımız İzmir U-12  turnuvası kulübümüz ve sporcularımız açısından çok faydalı geçmiştir. Sporcularımızın performanslarından oldukça memnunum. Turnuva süresince yaptığım gözlemlerden yola çıkarak kulübümüzün doğru bir yolda olduğunu ve ülkemizin önemli altyapı takımlarıyla arasında çok küçük farklılıkların bulunduğunu ve bu farklılıkların yapılan çalışmalarla kapanabileceğini düşünüyorum. Turnuvayı düzenleyen  İzmir-Altınordu Futbol Kulübü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.

Yararlı Bir Turnuva

16468994_10209998629696163_855505770_n

Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk turnuva ile görüşlerini şu şekilde ifade etti. “Müthiş bir organizasyonda ülkemizin dört bir köşesinden adı amatör olan ancak bir çok profesyonele taş çıkartacak futbol düşüncesine sahip insanlarla birlikte olduk. Turnuvaya katılan kulüplerin geldiği mesafe farklıydı ama amaç aynıydı.Çocuklarımızın futbol gelişimlerine katkı sağlamak,öz güven düzeylerini yükseltmek,tecrübe edinmek ve yeni dostluklar elde etmekti.Şiddetli soğuğa rağmen çocukların bitmek bilmeyen enerjisi, mücadele gücü ve heyecanı, hem sahadakilere hem de tribündeki ailelere unutulmaz bir futbol iklimi yaşattı. Çocuklarımızın yıllardır alt yapı kulübü olarak adından başarı ile söz ettirmiş takımlara karşı ortaya koydukları mücadele gücü ve  başarılı futbolları ile gurur duydum.Bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize ve bizi turnuvaya davet eden İzmir-Altınordu Kulübü’ne teşekkür ederim” dedi.

16507541_10209998628976145_1469531600_n

UGUR2

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P