eskort samsun

ÜNYENETHABER

PLANLAR NEDEN SON ANDA DEĞİŞTİ ?

PLANLAR NEDEN SON ANDA DEĞİŞTİ ?
06 Şubat 2017 - 0:07

FRFD

Ünye’ye kurulması düşünülen Üniversite yerleşkesinin Yaz konağın’dan ani ve beklenmedik bir kararla havaalanına alınmasının yankıları sürüyor.Başta Yaz konağı halkı olmak üzere bir çok kesimden değişik sesler yükseliyor. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor bu konu hakkında gazetemize özel değerlendirmede bulundu.Zor, proje başlayacak diye beklerken tekrar neden başa döndük düşündürücü dedi.

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor sözlerine söyle devam etti.

3-5 yıldır Yaz Konağı’nda 358 Dönümlük yerin Üniversiteye tahsisli alan olarak verilmesi, bu yerin üzerinde ciddi derecede bina yerleşimlerine varıncaya kadar yapılması ve o konuyla ilgilenen derneğin ciddi çalışmaları söz konusuydu. Ve bizler 2017 yılı içerisinde binaların temellerinin atılmasını beklerken, inşaat maliyeti yüksek açıklamasıyla ,üniversite yerleşkesinin oradan kaydırılarak,havaalanın bulunduğu bölgeye gitmesi hepimize sormamız gereken bazı sorular bıraktı.

Yaz Konağı’ndaki bu yer bilinmiyor muydu?

Havaalanı bilinmiyor muydu?

Havaalanını yeni mi keşfettik?

Bir arazi üzerindeki inşaat maliyetinin meyilli olmasından dolayı ne kadar artar yada azalır?

Havaalanının bulunduğu yer her zaman kullanılır ama diğer taraftaki yer daha sonra hangi amaçlarla kullanılır?

Bu Kararla Fakülte Hayali Rötar Yaptı

Şehrimize 3-4 km mesafede olan bir yeri bırakanların değerlendirmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Ama bugün birkaç tane fakülteyi kuruyoruz diye beklerken bu kararın en az 3-4 yıl daha gecikmesine sebep olunduğunu kanaatindeyim. Çünkü yeni yerle ilgili çalışmaların yapılması ve çalışmaların bitip temel atılması birkaç yıl vakit alacaktır. İnşallah bizim OSB’deki yaşadığımız 30 yıllık kaderi bu konuda da 3-5 yıl olarak geriye atarak yaşamayız. İnşallah 1-2 yıl içerisinde Üniversite Yüksek okullarımızı yada Fakültelerimizi o bölgede kurarız diye ümit ediyorum. Biz bugün 1-2 tane fakülte kurulmasını bekliyoruz.

Şuan son olarak belirlenen kısım çok gözde bir yer. Biz birini Üniversitenin, birini devletin ve diğerini de Ünyeli bir iş adamının yaptığı 3 fakülteyi aynı anda kurmayı hedefliyoruz. Bu yönde de Ticaret Borsasının sözü vardı.Son olarak umarım bu karar bize fazla zaman kaybettirmez,akıbeti OSB gibi kangrene dönmez.İnşallah 2017 olmazsa da 2018 yılında 3 tane fakülteyi Ünye’mize kazandırırız,beklentimiz bu yönde dedi.

UGUR2

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-