eskort samsun

ÜNYENETHABER

BİZE BUNU REVA GÖRENLER, CEREMESİNİ ÇEKERLER

BİZE BUNU REVA GÖRENLER, CEREMESİNİ ÇEKERLER
07 Şubat 2017 - 1:52

DVD

 

Ünye’ye verilen müjdelerden biri olan Üniversite çalışmalarında sona gelindi derken,Yazkonağın ‘da  düşünülen Üniversite yerleşkesinin havaalanına kaydırılmasına mahalleliden tepki geldi.Vatandaşlar düşüncelerini gazetemize açıklarken umutlarının yıkıldığını ve mahallenin makus talihini bir türlü yenemediğini belirttiler.İyi projeler başka yerlere yapılıyor,buraya ise çöplük gibi kötü projeler uygun görülüyor ,çok yazık ..Ama bize bunları reva görenlerle seçimde hesaplaşacağız dediler.

MAHALLELİ OLARAK FEDAKARLIĞA HAZIRIZ

Yazkonağı Muhtarı Sezai Felay;

Bu Devlet için 17 trilyon para çok değil, burada 17 dönüm arazi var. Normalde bu paraya bu arazi alınmaz.Yaz Konağı Mahallesinde ki 17 dönümlük yerin büyük bir kısmını vatandaş ücretsiz veriyor.

Başbakan Yardımcımız Numan Bey, bize öncelik tanıyıp Yaz Konağı Mahallesine Üniversiteyi yapmasını bekliyoruz. Bize 5 yıl önce üniversite sözü verildi. 5 yıldır hala Üniversite yapılmadı. Gecen gün Numan Beyin toplantısına katıldığımızda üniversitenin farklı bir alana yapılacağı söylendi. Bizde Üniversitenin kendi mahallemize yapılması için böyle bir eylem yaptık.

Üniversitenin bu tarafta olması sadece mahallemiz değil, Cumhuriyet Meydanından bu tarafı ilgilendirir dedi.

 HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Yazkonağı Mahallesi Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Osman Demir;

O6 Ağustos 2016 Yazkonağı mahallesine yapılacak olan 358 dönüm arazi üzerine kuracağımız “Üniversite Yerleşke Planı” hazır. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş arazimizi inceledi. Şimdi kazma vurma zamanı dedi o zamanda bu zamana ne değişti bizim hakkımız olanı eski Ünye havaalanina alanına kim veya kimler peşkeş çekti bu soruların cevabını biz Yazkonağı mahallesi olarak öğrenmek hakkımızdır ,hakkımızı geri istiyoruz..

Önce Yazkonağı mağarası sonra üniversite her şey elimizin altından kayıp gidiyor. Elimizi uzatsak Ünye’ ye değeceğimiz  bir coğrafyada yaşıyoruz ama maalesef bu zamana kadar mahalle olarak hiç bir şeyimiz olmadı.

Ne yolumuz , ne altyapı, ne çöp kutusu, ne sağlık ocağı, ne köy odası ,ne suyumuz v.s  var.Bizim mahalleye gelince adeta akan sular duruyor. Ne kadar sitem etsek azdır, gerek mahalle yönetimi, gerek yerel yönetim ve  gerek genel yönetim Yazkonağı mahallesini görmüyor. Ben buradan herkesi göreve davet ediyorum, herkes üzerine düşeni yapsın artık. Orada bir mahalle var YAZKONAĞI görün artık dedi.

 BİZE ÇÖPLÜK LAYIK GÖRÜYORLAR

 Mahalle Sakinlerinden Baki Ateş;

Yaz Konağı ile aramızda 300 metre mesafe var. Uzun yıllardır buradaki Üniversitenin projeleri yapıldı. Geçtiğimiz yaz Numan Bey Meydanda yaptığı açıklamada 2017 yılında Yaz Konağında Üniversitenin temelinin atılacağını söylemişti ama görüyoruz onuda elimizden alıyorlar.

Organize Sanayide bu tarafa düşünülmüştü ama onu da havaalanı tarafa kaçırdılar. Çöp ayrıştırma konusunda bizi layık görüyorlar. Bu tarafa almak istiyorlar. Çöpe gelince bu tarafa kaydırılmak isteniyor ama Üniversite ve OSB gibi projeler buradan alınıyor. Fevzi Çakmak Mahallesinin kırk köye bağlantısı var. Üniversitenin bu tarafa kurulması hissedilir bir hareketlilik sağlar. Fevzi Çakmak esnafının biraz olsun yüzü güler. Fevzi Çakmak Mahallesi iyice köy gibi oldu dedi.

ÜNİVERSİTE BİZİM SON ŞANSIMIZ, SON UMUDUMUZ

Mahalle Sakinlerinden Yaşar Yıldız;

Fevzi Çakmak Mahallesinden 3 kilo metre yükseklikte olan Yazkonağı Köyümüzün 2013 yılında etüdü yapılmış, torak analizi yapılmış ve Başbakan yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey ile birlikte Ordu Milletvekillerimiz Üniversite müjdesini vermişti.

2013 yılından bu yana hiçbir ilerleme olmadı. Biz 2000 yılına kadar Ünye’de nüfus yoğunluğu en yüksek mahalleydik. 2000 yılından bu yana mahallemiz çok göç verdi. Milletvekillerimize ve siyasi bürokratlarımıza buradan sesleniyorum Fevzi Çakmak Mahallesi her gün göç veriyor. İnsanlar evlerini, dükkânlarını satıp gidiyor. Biz artık yıllardır Üniversiteyi istemekten bıktık. Sanki biz istedikçe birileri inadına başkalarına veriyor.

Her türlü genel seçimlerde bütün siyasi partiler Fevzi Çakmak Mahallesinde seçim büroları açıyorlar. Ben bir sonraki seçime aday olacak arkadaşlara soruyorum bir daha bu mahalleye gelmeyecek misiniz size yazıklar olsun diyorum. Biz Üniversitemizi istiyoruz.

Bu Üniversitenin buraya açılması kırk tane köyün umutları demektir. Mahallemizin sosyal ve ekonomik yönünde kalkınması demektir. Şuanda esnaf burada kan ağlıyor. Üniversite bizi her anlamda kalkındıracak siyasetçilerimizden rica ediyoruz. Üniversite bizim son şansımız son umudumuz dedi.

15878787_10209849060856576_1436579668_n8

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-