eskort samsun

ÜNYENETHABER

işte Meclis Toplantısında Alınan Kararlar

işte Meclis Toplantısında Alınan Kararlar
08 Şubat 2017 - 1:02

16425942_1898862940335155_5620632194658442715_n

Ünye Belediyesi Şubat ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 12 gündem  1 de günden dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Keskin ve Emin Yılmaz’ın izinli olarak katılmadığı Meclis toplantısında Çamyar,Ocak ayında Ünye Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Ünye ziyaretleri ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ulusal çapta fotoğrafa merak salmış olan 85’in üzerinde kişi gelecek, 2-3 gün Ünye’mizde konaklayacaklar ve bu süre zarfında çok değişik açılardan Ünye’yi fotoğraflayacak. Ünye’nin tanıtımı ile ilgili turizm kataloglarında hep aynı kareleri kullanıyoruz. Böylelikle hem bir yarışma olmuş olacak, hem de fotoğrafçılar çekmiş oldukları fotoğraf karelerini Belediyemizin arşivine bırakacaklar. Özel insanları davet edip çektirmektense bir yarışma çerçevesinde bunu yapıp Ünye’mize bir bakış açısı yapmak istiyoruz.” dedi.

 

– Liseler Mahallesi’nde bulunan parselin satılması için encümene yetki verildi –

 

Gündemde görüşülen bir diğer madde de Liseler Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan parselin satışının yapılması hususunda encümene yetki verildi.

 

Çamyar, “Belediyemizin atıl olan mülklerini bu şekilde değerlendirelim istiyoruz. 50 yıldır orası kullanımda; arsa belediyenin, üstündeki bina başkasının. Belediye’mizin mülklerine sahip çıkıyoruz. Bu zamana kadar kulanmışlar, bundan sonra yok. Burası halkın malı bende Ünye adına sahip çıkıyorum” diye konuştu.

 

– Eskikızılcakese ve Güzelyalı için bilir kişi belirlendi –

 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Eski Kızılcakese ve Güzelyalı mahallerinde yapılacak olan kadastro çalışmasında görev almak üzere her mahalle için 6’şar kişilik bilir kişi belirlendi.

 

– Denizbükü Mahallesindeki parselin satışı için encümene yetki verildi –

 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise, mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait ancak fındık bahçesi olarak kullanılan Denizbükü Mahallesi’nde bulunan parselin satışının yapılması konusu görüşülerek encümene yetki verildi.

 

– Çaylaklı Kuşdoğan’dan ayrılıp Günpınarı’na bağlandı –

 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Kuşdoğan Mahallesi Çaylaklı yerleşim yerinin Kuşdoğan Mahallesi’nden ayrılarak Günpınarı Mahallesi’ne bağlanması konusu görüşülerek kabul edildi.

 

– Ünye Koruma Amaçlı İmar Planı İmar Komisyonunda –

 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Ünye Koruma Amaçlı İmar Planı (Revizyon notlarının) 1. Bölümünün Amaç Başlıklı 1. Madde 1. Fıkrasının “Bu koruma imar planı notları, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunca onanmış bulunan Ünye Koruma İmar Planı kapsamında kalan sit alanlarında uygulanabilmesine dönük kararlar”dır. şeklinde dönüştürülmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

– Binicilik Tesislerinde aylık ücret 100 lira –

 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı binicilik tesisleri at ahırındaki odaların ikiye bölünmesi nedeni ile uygulanacak hizmet tarifesi görüşülerek, aylık 100 lira tarife uygulanması kararı alındı.

 

– Sanayi sitesindeki çevre ve görüntü kirliliği İmar Komisyonu’nda –

 

 

 

Belediye Meclisinde görüşülen gündem dışı tek maddede ise, Yunus Emre Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan iş yerlerinin yollara bakan cephelerindeki sundurmaların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmasını engellemek için kurallar getirilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

Ünye Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı gündem maddeleri;

  1. “Kadrajında Ünye” Ünye Temalı ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye girecek olan yarışmacılara, jüri üyelerine ödül verilmesi ve ödül miktarının belirlenmesi.
  2. Mülkiyeti Belediyemize ait Liseler Mahallesi 319 ada 8 numaralı parselin 5393 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre satışının yapılması hususunda belediye encümenine yetki verilmesi.
  3. İlçemiz Eski Kızılcakese ve Güzelyalı mahallelerinde yapılacak olan kadastro çalışmalarında görev yapacak 6’şar kişilik bilirkişi heyeti oluşturulması.
  4. İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi ile Ünye Belediyesi arasında ortak hizmet projeleri gerçekleştirmek ve iş protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi.
  5. Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi ile Ünye Belediyesi arasında ortak hizmet projeleri gerçekleştirmek ve işbirliği protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi.
  6. Kaledere mahallesi 447 ada 11 numaralı 6.247,57 metrekare parsele kültür merkezi yapılmak üzere maliye hazinesini bedelli olarak devren satışının yapılması, taşınmaza takdir olunacak bedelin kurumumuzun Vergi Dairesine ve Sosyal Güvenlik kurumuna olan borçlar ile Mal Müdürlüğüne ödenmesi gereken liman payı borçlarımızdan mahsup edilerek bahsekonu borçların terkin edilmesi.
  7. Fen İşleri Müdürlüğünce ilçemiz mahallelerindeki yol yapımında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 2.000.000.00 (2 Milyon) TL kredi kullanılması talebi.
  8. Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce yapılacak olan beton yol ile V kanalı yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 5.500.000.00 (5 Milyon 500 Bin) TL kredi kullanılması talebi.
  9. Denizbükü mahallesi 103 ada 42 numaralı parselin satışının yapılması ve encümene yetki talebi.
  10. İlçemiz Kuşdoğan mahallesi Çaylaklı yerleşim yerinin Kuşdoğan mahallesinden ayrılarak Günpınarı mahallesi ile birleştirilmesi talebi.
  11. Ünye Koruma amaçlı imar planı (Revizyon Notlarının) birinci bölümünün amaç başlıklı birinci madde birinci fıkrasının “Bu koruma imar planı notları, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları kurulunca onanmış bulunan Ünye Koruma İmar Planı kapsamında kalan sit alanlarında uygulanabilmesine dönük kararlardır” şekline dönüştürülmesi talebi.
  12. İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı binicilik tesisleri at alanındaki odaların 2’ye bölünmesi nedeni ile uygulanacak olan hizmet tarifesi.

15878787_10209849060856576_1436579668_n8

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-