eskort samsun

ÜNYENETHABER

SAADET PARİSİ ÜNYE İLÇE TEŞKİLATI KAMPTAN DÖNDÜ

SAADET PARİSİ ÜNYE İLÇE TEŞKİLATI KAMPTAN DÖNDÜ
08 Şubat 2017 - 16:26

asd

ŞAHİN: “KAMPIZIN AMACI TOPLUMSAL KUTUPLAŞMAYI ÖNLEMEK”

Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatının bu yıl ikincisini düzenlediği plan, program ve motivasyon kampı Amasya’nın Hamamözü ilçesinde gerçekleştirildi. İlçe başkanı Özgür ŞAHİN’ den alınan bilgiye göre iki gün süren kampta 2017 yılının çalışma plan ve programı yapıldı.

Yapılan bu plan ve program kampının amacı toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmayı engellemek.

İlçe başkanlığınca organize edilen kamp çalışmasına katılan yönetim kurulu üyelerince gerek ülke siyasetinde gerekse dünya siyasetinde gerçekleşen olaylar analiz edildi. Her zamankinden daha fazla çalışma yapılması, yapılacak çalışmalarda toplumsal çatışmaların önüne geçecek faaliyetlerin öncelenmesi planlandı. Teşkilat birim başkanları kadın kolları ve gençlik kolları 2016 yılı raporlarını ve 2017 yılı çalışma planlarını gözden geçirdi.

Gerek siyasi partiler gerekse sivil toplum kuruluşları ile olan ilişkilerin derhal artırılması ve toplumsal kucaklayıcı dilin tavsiye edilmesi kararlaştırıldı.

İçinde bulunduğumuz coğrafyanın Büyük Ortadoğu Projesi olarak adlandırılan projenin uygulama alanında olması, bu sebeple siyasi ve ekonomik sorunların çözümünde “şer güçler” olarak adlandırılan ülkeyi terör ve kaos ortamına sokmak isteyenlere karşı sağduyulu ve itidalli çalışma yöntemi tavsiye edildi.

Yerelde ülke ekonomisinin giderek bozulmasının göçü tetiklediği ve bundan en çok üretim alanı olan tarımsal nüfusun etkilendiği bu sebeple kırsal nüfusun artırılması için yapılabilecek projeler değerlendirildi. Çiftçinin ana geçim kaynağı olan fındık üretiminde ki gelirin uluslararası çikolata tröstleri tarafından sömürülmesinin önüne geçilmesi için yapılacak çalışmalar öne çıkarıldı.

Gerek ulusal gerekse uluslararası alışveriş merkezlerinin, sermaye gücü zayıf olan esnafa uyguladığı haksız rekabetin önüne geçilmesi için yapılabilecek çalışmalar planlandı.

Türkiye’nin yüksek faizle borç alması sebebiyle üretime yönelik yatırımlar yapılamaması ülkede uygulanan sömürge tipi kalkınma modeliyle giderek yoksullaşan halk kitlelerinin ortaya çıkmasına ilişkin yapılabilecek çalışmalar gözden geçirildi.

İki gün süren kampın neticesinde toplumsal kutuplaşmanın önüne geçmek yoksulluk ve işsizliğin çözümleri konusunda salon toplantıları, konferanslar, sivil toplum kuruluşlarıyla ve siyasi partilerle yakın ilişki içinde olunması karara bağlandı.

15878787_10209849060856576_1436579668_n8

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-