eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kaymakam Güney, Memnuniyetini İfade Etti

Kaymakam Güney, Memnuniyetini İfade Etti
09 Şubat 2017 - 9:34

xz

Ünye’ye geldiği günden bu yana kendisinin yakın alakayla karşılandığını belirten ve bundan dolayı memnuniyetini ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Eğitimden, gençlik-spora, kültürden, sanata, sanayiden çevreye Ünye’deki bütün paydaşların katılımı ile yapılacak çok işimiz var” dedi.

 

Ünye’de 2016 yılı aralık ayının son haftası görevine başlayan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisine bu zamana kadar gösterilen yakın ilgi ve alakadan memnuniyetini ifade ederek, yapılan ziyaretler için teşekkür etti.

 

– “İlçe Kaymakamı olarak üzerime düşen sorumluluk ve görevi yerine getireceğim” –

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Ordu Milletvekili Ünyeli hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Ünye ziyaretini de değerlendiren Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş Beyi ilçemizde ağırlama fırsatı bulduk. Kendileri Ordu Üniversitesi Ünye kampusu ile ilgili nihai kararlarını ve yol haritasını ortaya koydular. Türk Hava Kurumu’na tahsis edilen eğitim ve pist alanı olarak kullanılması planlanan Ünye Havaalanı’nın olduğu yerde Ordu Üniversite’mizin Ünye kampusu ile ilgili güzel çalışmalar icra edilecek. Bende İlçe Kaymakamı olarak yerel yönetimlerimizle beraber Valiliğimiz, üniversitemizle beraber bizzat takip edip, üzerime düşen sorumluluk ve görevi yerine getireceğim” dedi.

Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili açıklamada bulunan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, şunları söyledi:

“Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş çok güzel bir müjdeyi daha verdiler. Her ilde en fazla bir Organize Sanayi Bölgesi yatırım programın alınıp programlanırken, Ordu ilimizde 3 OSB yatırım programına alındı. Ünye ilçemizde bunların içerisinde. İnşallah tespit edilen yerde kamu arazileri dışındaki yerlerde kamulaştırma işlemlerine başlayacağız. Akabinde imar çalışmaları ile eşgüdümlü olarak çalışmalar yürüterek, yatırımcımızın yatırım yapmasını temin etme noktasında birkaç yıl içerisinde sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu konuda Kaymakamlığımız, Valiliğimiz, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı (YİKOB), Ordu Büyükşehir ve Ünye Belediyemiz paydaşlar olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bankalığımız ve OSB Genel Müdürlüğümüz ile işbirliği halinde bunu gerçekleştireceğiz ve ilçemizde var olan sermayenin en kolay şekilde ilçemize istihdam olarak açılması içinde gayret göstereceğiz.

– “Motivasyonumuz bir o kadar daha arttı” –

Geldiğim günden bu yana basınımızdan gördüğüm yakın ilgiyle beraber, Kaymakam olarak Ünye’de göreve başladıktan sonra da vatandaşlarımızdan, Belediye Başkanımız, kamu kurum ve kuruluşlarında beraber çalışacağımız mesai arkadaşlarımız, STK’ların, siyasi partilerin, muhtarımızın, esnafımızın, meslek odalarının, adliyemizin son derece yakın ilgisi, alakası ile karşılandım. Bu beni son derece mutlu etti, motivasyonumuzu bir o kadar daha artırdı. Arzu ederek geldiğimiz Ünye’mizde de Kaymakam olarak da beklentilerimin en az yüzde 40’ı üzerinde bir ilgi ve fazlası bir kapasiteyle tanışmış olduk. Ünye’de bugüne kadar yapılagelen, yakın zamanda planlanılmış hayata geçirilecek çok güzel hizmetler, yatırımlar ve faaliyetler var. Kamu ve özel sektör herkes bir dinamizm içerisinde. Bu bizleri memnun ediyor. Bunlarda emeği geçen, katkısı olan herkese devletimiz milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bunların yanında eğitimden, gençlik-spora, kültürden, sanata, sanayiden çevreye saydığım bütün paydaşların katılımı ile yapılacak çok işimiz var. Bu işlerin çok olması bizi daha heyecanlandırıyor. İnşallah OSB’miz, üniversitemiz başta olmak üzere, toplumumuza ve gençlerimize yönelik sosyal projeler, kütüphanelerimiz olmak üzere kamu hizmet binalarımızın daha iyi konumlara getirilmesi için bizler bugün Ünye’nin 30 yıllını önümüze koyup planlamasını yapıp bunları pey der pey hayata geçirmeliyiz.”

 as

s

15878787_10209849060856576_1436579668_n8

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-