eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSB’de Bir An Önce Kamulaştırma Başlamalı

OSB’de Bir An Önce Kamulaştırma Başlamalı
09 Şubat 2017 - 23:26

utso-baskani-zor-eski-osb-kapandi-yeniye-umit-7863471_x_o

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 23 ili kapsayan kalkınma paketi hakkında görüşlerini gazetemize açıklarken,Ünye Organize Sanayi Bölgesi bizim önceliklerimizdendir.Bu nedenle OSB için bir an önce kamulaştırma yapılmalı dedi.

Başkan Zor,2016 yılının sonuna yakın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin üyeleri olarak Ankara’da toplantılarımız olmuştu. Burada Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalar vardı. Bu açıklamalar özellikle Doğu’daki 23 ilin kalkındırılması, terörün o bölgeden uzaklaştırılması ile ilgiliydi.

Yatırımcılar o bölgeye davet edilmişti. Karadeniz Bölgesi bu teşviklerin içerisinde değildi. Bölgemiz ekonomik olarak ortam ölçekli illerin bulunduğu ve terörün bulunmadığı bir bölge ve bunun için özel bir teşvik uygulanmadı. Bizim Ordu ve Ünye olarak özel bir teşvik kapsamına girmemiz için büyük tabii afetlerin olması lazım. Yani bizim bölgemize özel bir teşvik beklentimiz yok olsa bile bu hayali bir beklenti olur.Bu noktada Organize Sanayi Bölgesi bizlere en iyi teşvik olacaktır.

Bu nedenle bir an önce  diğer yerlerle kıyaslanmadan kamulaştırılma yapılmalı.Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olan kuruluş zaten tamamlandı. Bizim beklediğimiz sadece 2017 programına alınmasıydı ve nitekim alındı. Ordu’ya kurulacak olan 2. OSB’nin alanı 1050 Dönüm, Fatsa’ya kurulacak olan 2. OSB’nin alanı 915 dönüm, bizimki ise 550 dönümdür. Bizim diğerlerinin yarısı kadar alanımız olduğu için oralarla kıyas edilmeden bir an önce paramız verilip kamulaştırma yapılırsa,Doğudaki 23 ile verilen kalkınma teşviki gibi bir durumda burada hasıl olmuş olur.Ve bu durum memnun olmamız için yeterlidir dedi.

kkk

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-