eskort samsun

ÜNYENETHABER

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN EL ELE VERDİLER

İHTİYAÇ SAHİPLERİ  İÇİN EL ELE VERDİLER
14 Şubat 2017 - 13:09

16681802_1901811820040267_2587314283159853564_n

Ünye El Ele Derneği yıllık istişare toplantısı bugün Kalibya Word  Otel’de  gerçekleşti.  Toplantıya Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar , Ünye Devlet Hastanesi Baş Hekimi Güray Yılmaz, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Tuncer, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Aydın Kuyumcu,  Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Çimento Sanayi adına Cemil Aydın, Uğur Okulları Müdürü Cihangir Şimşek, dernek üyeleri  ve basın mensupları katıldı.

Program dernek faaliyetlerini kapsayan slayt gösterisiyle başladı.

Programda ilk konuşmayı Dernek Başkanı Adem Atik yaptı.

Ünye El Ele Derneği 2014 te kurulduğu günden bu güne kadar siz değerli konuklar ve burada olmayıp bizimle el ele veren tüm ünyeli gönüldaşlarımız  ile kısa sürede çok güzel işler yaparak, projeler üreterek Ünye’nin bir sivil toplum kuruluşu olarak yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Bu süreçte; 53.750 kişiye yemek yardımı , 27.845 parça kıyafet yardımı,478 bot yardımı, kırtasiye yardımı yapıldı. Konferans, tiyatro,projelerle insanlarla buluştuk.

Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen Ünye Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, Oda ve Borsa başkanlarımız,onursal başkanımız ve siz değerli Ünyeli iş adamları,kurum müdürleri,basın mensupu arkadaşlarımıza ve bu yolda maddi ve manevi fedakarlıklar gösteren dernek üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Açılışta,aşevimizde, projelerimizde,kapanış etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan varlığını ve desteğini bize her an hissettiren daha güzel şeyler yapmamız için bizi destekleyen Başbakan Yardımcımız Prof. Dr.Numan Kurtulmuş ‘ a sizlerin huzurunda bir kez daha sonsuz teşekkür ederiz. .Konu Ünye olunca , konu çocuk olunca, konu ihtiyaç sahibi yardıma muhtaç insanlar olunca bizde el ele verip bizde varız ,taşın altına elimizi  ve hatta gövdemizi koymaya hazırız diyen insanların bir araya gelip oluşturduğu bir dernektir.Üniversitede ki öğrencilerimizin de bu tür çalışmalara katılımını sağlayıp onlarla el ele vermek istiyoruz.

Ünye El Ele Derneği madde bağımlılığı ile mücadele ,ihtiyaç sahibi insanlar için aşevi,gençler için proje, hayvanlar için merhamet yuvası olmaktan tutun da elinden geldiğince ,gücünün yettiğince Ünye de ki toplumsal fayda sağlayacak her alanda faaliyet göstermek üzere hazır kıta bekleyen bir topluluktur. Bu yüzden ‘’İyi ve Güzel Olan Herşeyde El Eleyiz’’ sloganıyla devam ediyoruz.Basın mensupu arkadaşlardan da Ünye de dernek ile ilgili farkındalık yaratılması noktasında desteklerini bekliyoruz.

Konumuza kısaca giriş yapacak olursak .

Bağımlılık Ünye de 13 yaşına kadar inmiş olup sayısı günden güne artmakta dır.Bundan bir yıl önce 2500 genç rakamını konuştuğumuz da kabullenmesi çok güçtü fakat gerçekler inkar edilerek yok olmuyordu. Başhekimimiz Hastaneye intikal eden olayları , denetimli serbestlik müdürlüğü adli vaka olmuş kişi sayılarını söyledikten sonra sizlerde bu rakamın abartılı olmadığını anlayacaksınız.Evet böyle bir problem var ama bu problem bir kurum değil bugun buradaki herkezin ortak bir problemidir. Kimse ‘’ benim çocuğum asla yapmaz’’ demesin! Emniyet, Savcılık, Milli Eğitim , Belediye , Muhtarlar, Gençlik ve Spor Merkezleri, Yeşilay, Oda, Borsa ve Ünyede yaşayan daha bir çok kurumun bu konuda özverili bir çalışma yapması ve koordinasyon merkezi kurulup çalışmaların kontrolü sağlanmalıdır. Bugün bu olaya sırtınızı dönerseniz yarın önünüzde mutlaka çıkacaktır hemde daha güçlü olarak . İnşallah bugün burada güzel, örnek bir çalışma başlatılırsa Ünye uyuşturucuya batmış bir şehir değil, Ünye uyuşturucu ile çok güzel mücadele eden bir şehir olur.

Diğer bir konu Ünyede yapılan maddi ve manevi sosyal yardımların Vakıf, Belediye, Odalar ve Borsa, İş adamlarımız,STK ‘lar ve bir çok kurum tarafından yapılmaktadır . Burada olabilecek durum bir kişi birçok kurumdan yardım alırken , bir kişi sadece bir kurumdan yardım almış olabilir. Adaletsiz dağılım yapılabilir. Öneri olarak Ünye de kurumların yardım yaptığı insanlar belirli , örneğin bir kişiye bir kart tanımlanacak, her kurum yaptığı yardımı bu karta giriş yapacak, nelere ihtiyaç olduğun da bilgisi incelemeler sonucu belirlenecek kurumlarca bu incelemelerin kaydı tutulacak, edinilen bilgiler düzenlenip uygun olan yazılım programlarına aktarılacak böylelikle ihtiyaç sahibi insanlar çok daha rahat kontrol edilebilecekler.

Diğer bir konu Suriyeli ve Iraklı ailelerin kayıtları, kontrolleri, geri dönütleri konusu. Kimliğini Ordu Valiliği vermiş ise tamam, kimliğini başka bir il den alıp Ünye ye gelip ikamet edip kira sözleşmesi yapınca da tamam, ama ailenin kimliği var Ünye de bir akraba ve tanışının yanına gelmiş kimsenin haberi yok müracaat olmadığı  taktir de.  Bu konuda bir şeyler yapmaya çalışan insanlar var ama bu çok riskli bir durum, kim olduğunu bilmeden belki deaş li belki başka bir şey geçenler de bir olay yaşadım gerekli kurumlara da bildirdim, şahsi yapılan yardım ama riskli bir yardım. Tek merkezden koordinasyonu yapılmalı ve istihbarat yapılanması gerekmektedir.

Ünye El Ele derneği olarak Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü , Uğur Okulları, Doğa Koleji ve Ünye Özel Atlantis Spor Kulübünün destekleriyle gençleri spor yapmaları için her türlü imkan sağlamaya çalışacağız.

Ünye El Ele Derneği olarak gönüllü olan Ayten Hanım ve Hüseyin Bey ile ‘’ Hayvanlara değil ,insanlığa sahip çık’’ diyerek sokak Hayvanları ile ilgili bir Proje düşünüyoruz.Bu konuda istanbuldaki iş adamları derneğii Ünsiad tüm çalışmalara katılacağını belirtti.

Bütün bu çalışmalarda Sayın Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan, siz değerli konuklar ve basın mensuplarından da desteklerinizi bekliyor ve ‘’iyi ve güzel olan herşeyde el eleyiz ‘’ diyerek hepinize saygıyla selamlıyor, Allaha emanet olun diyorum.

SÖZDE DEĞİL FİİLEN ÇALIŞMALIYIZ

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise El Ele Derneğinin yapmış olduğu çalışmalara deyinerek bu çalışmalara sözde değil fiilen katılım olması gerektiğini belirterek başta basın olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun bu işin içinde olması gerektiğini belirtti. Ünye Kaymakamlığı olarak en büyük sorumluluğu kendilerine düştüğünü ifade eden Kaymakam Güney ihtiyaç sahiplerine ulaşmak kadar, madde bağımlılığıyla mücadele etmenin  ve ülkelerinin zor şartlarında  ülkemize gelen Suriyeli  misafirlerimize gereken ehemmiyetin gösterilmesi noktasında açıklamalarda bulundu. Kaymakam Güney “Biz kendi bünyemizde yılın sadece bayram ve önemli günlerinde değil, birçok anında bu insanlarımıza vakit ayırmak istiyoruz. Bizimle bu paylamda beraber olmak isteyen sivil toplum kuruluşlarından da bu konuda çalışma bekliyoruz. “ dedi.

MADDE BAĞIMLILIĞI HASTALIKTIR VE TEDAVİ ETMELİYİZ

Ünye Devlet Hastanesi Başhekim Güray Yılmaz ise hastane olarak ihtiyaç sahibi insanlar için tüm imkânları kullandıklarını belirterek özellikle uyuşturucu bağımlılarına karşı mücadele verdiklerini belirtti.Madde bağımlılığının bir hastalık olduğunu belirten Başhekim Yılmaz hastane olarak bu kişileri yeniden hayata kazandırmaya çalıştıklarını belirti.

İŞİMİZ CEZA DEĞİL TOPLUMA KAZANDIRMAK 

Ünye Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Tuncer yaptığı açıklamada; “Alternatif cezaların infazını yapan kurum olarak madde ve uyuşturuşu bağımlılarını bir hasta olarak görüyoruz.Bunun için onları topluma kazandırabilmek adına hizmet veren bir kurumuz. El El Derneğiyle birçok projeye el attık: Tiyatro, sanat ve sporla gençlerimizi buluşturduk ve gençlerimizi topluma kazandırabilmek için El Ele Derneğimiz ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz. “ dedi.

MADDEYE KARŞI MÜCADELE EĞİTİMLE BAŞLAR

Yeşilay Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin de madde bağımlılığına karşı bilinçlenmenin küçük yaşta başlaması gerektiğini bunda da okullardaki eğitimin önemine değinerek Yeşilay kollarının devam etmesi gerektiğini vurguladı.  En büyük hedeflerinin Ordu ve Giresun’da olmayan  AMATEM Merkezi kurmak olduğunu belirtti.

kkk

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-