eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kurtulmuş’un Ordu’ya Müjdeleri Devam Ediyor

Kurtulmuş’un Ordu’ya Müjdeleri Devam Ediyor
24 Şubat 2017 - 16:53

fj

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’ya toplum yararına programlar kapsamında 2 bin kişilik istihdam ile arkeoloji müzesi ve Ulubey ilçesine kız yurdu yapımı konusunda müjdeler açıkladı.

Ordu’da, toplum yararına programlar kapsamında 2 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un girişimleri sonucu, Ordu’da istihdama katkı sağlamak için yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alındı.

Buna göre, toplum yararına programlar kapsamında istihdam edilmek üzere Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü’ne 2 bin kişilik ödenek tahsis edildi.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri, Valilik, kaymakamlıklar, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, Ordu Üniversitesi, Müftülük, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne işçi alımlarının yapılacağı kaydedildi.

 

Ulubey’e kız öğrenci yurdu

 

Ulubey’de 150 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a, yurt yapımına ilişkin ihtiyacın iletilmesinin ardından yürütülen incelemeler sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fon Kurulu, söz konusu projeyi uygun buldu.

Ulubey İlçesi 150 Kişilik Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu projesi, Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandı.

İlçede önemli bir ihtiyacı karşılayacak yurt için 3 milyon 821 bin liralık ödenek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ulubey Kaymakamlığına gönderildi.

Yurt inşaatına, yakın zamanda başlanacağı öğrenildi.

Ordu’ya, arkeoloji müzesi

Karadeniz’in önemli turizm kentlerinden olan Ordu’da, çeşitli kazılarla gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırılması planlanan eserler için arkeoloji müzesi hayata geçirilecek.

Bu konudaki talebe ilişkin Başbakan Yardımcı Kurtulmuş’un girişimlerde bulundu. Ordu’ya arkeoloji müzesi oluşturulması, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun görüldü.

Arkeoloji müzesi projesi, 2017 yılı yatırım programına alındı.

Bu yıl içerisinde Ordu’ya yakışır bir arkeoloji müzesinin hayata geçirileceği açıklandı.

uuuy

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-