eskort samsun

ÜNYENETHABER

 BALIKÇILAR BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERİYOR

 BALIKÇILAR BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERİYOR
27 Şubat 2017 - 1:11

EEEE

Ünye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm  kapsamında gerçekleştirdiği projelerden biri olan balıkhane projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Taka görünümündeki balıkhaneye geçmek istemeyen balıkçı esnafı için yaptırım uygulayan Ünye Belediyesi bir sonuca varamadı.Şehir merkezindeki Balıkçı ruhsatlarını iptal edeceğini ve bundan sonra hiçbir işletmeye ruhsat vermeyeceğini belirten belediye şehir merkezinde Balıkçılık yapan esnaflara 1 Ocak 2017 tarihine kadar süre tanımıştı.Ama bu yaptırımda sonuç vermedi ve sadece 3 esnaf balıkhaneye geçti.

 

Belediyenin 1 Ocak 2017 tarihinden sonra uygulaması beklenen şehir içindeki balıkhaneler le ilgili uygulayacağı  yasaktan dolayı zor durumda kalmamak isteyen esnaflar ,şehir merkezinin dışındaki yerlerde iş yeri açmak zorunda kaldılar. Bazı balıkçılar ise daha yüksek fiyatlara belediyenin yapmış olduğu balıkhaneden zar zorda olsa dükkan olarak mağdur olmamaya çalıştılar ama gelinen son noktada yine mağdur olan Balıkçı esnafı oldu.

 TEK HATAMIZ BAŞKANA İNANMAK FRRR

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız balıkçılar gazetemize şu açıklamaları yaptılar ,Belediye AVM inşaatı yapmak için bizi önceki balıkhane yerimizden kaldırıldı. Bizi oradan kaldırırken Sayın Başkan esnafı mağdur etmeyeceğini ve her türlü yardımı yapacağını kendisi bizzat belirtti. Biz mağdur olmayalım diye karşı tarafa taka şeklinde balıkhane yaptı.Fakat gelin görün ki bu balıkhane yapılırken hiçbir Balıkçı esnafından veya arkadaşımızdan burayla ilgili hiçbir şey danışılmadı.  Bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan bir yer olmadığı için de biz burayı sağlıklı bir şekilde kullanamıyoruz .Aynı zamanda müşterilerimiz de buraya gelmiyor ve onların içinde rahatsız edici bir yer .

BAŞKAN YALAN MI KONUŞTU ?

Bizlere buraya geçerken şehir içinde hiçbir balıkçıya izin verilmeyeceğini söyleyen ve bu sözleri yandaki resimde olduğu gibi kamuoyunun karşısında da tekrarlayan Belediye Başkanı maalesef şu ana kadar bu sözünde durmadı.

Ekonomik zorluklar altında da olsak borç bulduk, dişimizden artırdık paraları denkleştirdik buradan yer alma gayreti gösterdik .Ama yine mağdur olan bizler olduk.

Bize verilen sözler tutulmadı .Diğer arkadaşlar halen şehir merkezinde iş yapmakta, bize verilen sözlerin tutulacağına kandık  yanıldık. Bunun sonucunda hem kendi iş yerimizden olduk, hem de borca girdik.Hem sağlığımızdan ,hem ekmeğimizden olduk. Uyanıklık yapıp Başkana İnanmayanlar para kazandı bizler ise sürünüyoruz dediler.

RANT KURBANI MI OLDUK ?

Yıllardır ailece balıkçılık mesleği ile uğraştığını belirten esnaf ise gazetemize şu açıklamalarda bulundu.Belediyenin almış olduğu karara uyarak şehir dışından uzakta  bir yerde dükkan kiraladık ve buraya işletmemize açtık .Fakat gelinen son nokta da görülüyor ki,1 Ocak 2017 tarihine kadar verilen satış yasağı  bugün için geçerli değil .Şehir merkezlerindeki ruhsatların iptal edileceğini söyleyen Belediye Başkanı sözünden geri dönmüş durumda .  Bizler  şehir merkezinde dükkan tutmak isterken bizi şehrin dışına atan belediyeden bizi külfete soktuğu için şikayetçiyiz mağduruz.  Biz Sayın Başkanımıza güvenerek buralarda borca girerek iş yerleri açtık ,işte yapamıyoruz onca borcun altında kaldık.Kanuni haklarımızı arayacağız dedi.

Şehir merkezinde ruhsat vermeyeceğiz , hatta olan ruhsatları iptal edeceğiz diye bizleri şehrin uzak yerlerine  dağıtan ve bizleri mağdur eden Belediye Başkanına buradan soruyorum .

Madem Şehir merkezinde satış yasağı uygulanmayacaktı , neden böyle yanlış bir uygulama çıkardınız?

Aynı hatayı yeni ama yetersiz balıkhanede de yaptınız,bizlere niçin ihtiyaçlarımızı sormadınız ?

Şimdi hatanızdan döndünüz ama yaklaşık 500 bin tl harcadığınız balıkhane projesinin akıbeti ne olacak ?

Şehir merkezinde halen satış yapan ve 3 yılda satacağı balığı bu süreçte satan insanları ihya ettiniz ,peki bizim zararlarımızı kim karşılayacak ?

Söz verildiği gibi balıkçılara iş yeri açmak için yardımcı olunacak mı ?

uuuy

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-