eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çaybaşı Bir Eser Daha Kazanıyor

Çaybaşı Bir Eser Daha Kazanıyor
28 Şubat 2017 - 10:53

EEEE

Bölgenin en büyük camisi olacak olan Çaybaşı Merkez Cami temel atma töreni bugün saat 10’da gerçekleştirildi.Temel atma törenine Çaybaşı Kaymakamı Fatih İZMİR , Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet YANIK, İlçe Müftüsü Cevat ERİŞTİ, Eski Samsun İl Müftüsü Osman ŞAHİN, Ünye Müftü Vekili Ayhan OKUR, Emekli Giresun Kuran Kursu Öğreticisi Nuri GENÇ, Belediye Meclis Üyelerimiz, İlçemiz Muhtarları, İlçemiz İmam hatipleri, Çaybaşı Merkez Ulu cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Selâhattin Semiz,davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.İlçe Müftüsü Cevat ERİŞTİ’nin teşekkür konuşmasının ardından,Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık,Kaymakam Fatih  İzmir ve emekli il Müftüsü Osman Şahin’in konuşmasının ardından ,Nuri Genç hocanın duası ve kurban kesimiyle program son buldu.

KAYMAKAM İZMİR’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Törende konuşma yapan İlçe Kaymakamı Fatih İzmir Bir Tuğlada Sen Koy  kampanyasının önemine değindi ve Camimize “Bir Tuğla da Sen Koy” kampanyasına herkesi bekliyoruz. Bu caminin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız ve Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

BAŞKAN YANIK ÇAYBAŞI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR PROJE

Programda konuşma yapan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık buraya sadece Cami yapmıyoruz,gelecek nesillere de aktarılacak her yönüyle halkın ihtiyaçlarını karşılayacak bir ese yapıyoruz dedi.Başkan Yanık konuşmasına şöyle devam etti.

”Bu müessesin kazandırılması ve bu aşamaya gelmesi kolay olmadı. Burası ilçemizin en güzide alanlarından birisidir. Burası toplamda 6.300 metrekare üzerine kurulu ilçenin meydanı ile bulaşan güzel alanlardan bir tanesi olacak. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.16997938_731483847019258_2703642217170093254_n

En çok mutlu olduğum anlardan biride burada okul vardı, okuldan önce ise burada mezarlık vardı. Biz doğru bir iş yaptığımızın birazda farkına vardık. Camimizi buraya yapığımız da Çaybaşı’nın güzide müessesinden bir tanesi olacak. Bu sadece cami inşaatı değil, 3.800 metrekare kaba inşaat alanı, 1.200 metre karede camimizin arka tarafında Belediyemize ait olan bir alan var. Burasının ihalesine de çıktık. İnşallah bu alanını da caminin inşaatı ile birlikte yükselteceğiz. “ Bu kadar büyük alana beton atıyorsunuz ne gerek var ” diyen arkadaşlarımız da olabilir. Çaybaşı küçük, şirin bir ilçe. Buranın gerçekten nelere ihtiyacı olduğunu, Çaybaşlı kardeşlerimizle istişare ederek konuştuk ve neler yapabileceğimizi planladık.

Cami inşaatımızın alanında yaklaşık 400-500 kişilik ilçemizin ihtiyacı olan bir konferans salonumuz var. Bu salonumuzu camimizin alt kısmına koyduk. 0-5 yaş grubu çocuklarımız için kreş bölümü var. 20 yaş üstü Kur-an eğitimi alınacak 4 kursumuz var. Kadınlar lokalimiz var. Aynı anda 75 kişinin abdest alabileceği yer var. 270 metrekarelik aş evi var. Biz halkımıza bu hizmetin mutluluğunun yaşayacağız.

Camimizin altında 5 müftülüğümüze ait, 17 tane Belediyemize ait iş yerleri var. Bu dükkânları ihale ile açık arttırma yaparak isteyen kardeşlerimize vermeyi hedefliyoruz. Camimizin üst katında Osmanlı mimarisini düşünerek bir avlu yaptık. Ve 20 metrekare dükkânlar koyduk.

Mevcut Belediye ve Kaymakamlık olan binayı yıkarak burayı açmak istiyoruz. Biz Çaybaşına bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz. Camimizin yapılışında emeği olan herkese tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah 2019 yılına kadar caminin üst katında namaz kılmayı hedefliyoruz.Caminin yapımında desteklerini esirgemeyen ,buralara kadar gelerek bizleri yalnız bırakmayan dostlarıma teşekkür ediyor,camimizin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ”dedi.

Konuşmaların ardından caminin temel atma törenine geçildi.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-