eskort samsun

ÜNYENETHABER

BELEDİYE MALLARININ HARAÇ MEZAT SATILMASINA TEPKİLER ARTIYOR

BELEDİYE MALLARININ HARAÇ MEZAT SATILMASINA TEPKİLER ARTIYOR
01 Mart 2017 - 0:55

RRRR

Ünye Belediyesinin mal varlıklarını yangından mal kaçırır gibi teker teker haraç mezat satması ve özelleştirme yarışına girmesi kamuoyunu dikkatinden kaçmadığı gibi tepkilere de neden oldu. Sosyal Belediyeciliğin olmazsa olmazlarından olan Sosyal tesis ve alanların elden çıkarılmaya çalışılmasına halktan sonra önceki dönem  Ünye Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Arpacıoğlu’nda sert yanıt geldi. ”Arpacıoğlu Belediyelerin önceliği vatandaşının memnuniyetidir,kimse kamuya ait bir yeri şirket gibi,babasının çiftliği gibi yönetemez ve yönetmelidir.Asıl olan halktır ve halk için büyük zorluklarla kurduğumuz başta Atatürk parkı olmak üzere bir çok tesisin özelleştirilmesinin düşünülmesi bir kenara ,üzerine yenilerinin eklenmesi gerekir” dedi.

ÖNCELİK SOSYAL BELEDİYECİLİK OLMALIDIR

”Tesisleşmede ve Sosyal Belediyecilikte bir çok belediyeye örnek olan Ünye Belediyesinin bu gün bu halde olması üzücüdür diyen Arpacıoğlu konuşmasına şöyle devam etti

Sosyal Belediyecilikte Sosyal Tesisler çok önemli bir yapıdır. Sosyal Belediyecilik, belediyeciliğin belki çok önemli bir bölümünü meşgul etmekte ve ilgilenmesi gereken saha olarak görünmektedir. Biz kendi dönmemizde Ünye Belediyesi olarak Sosyal Belediyeciliğe çok önem verdik. Vatandaşımız hizmet görsün diye sosyal tesislerimizi yaptık ve sosyal belediyeciliği önemseyen bir anlayışla çalıştık.”

BELEDİYECİLİKTE CUMHURBAŞKANI ÖRNEK ALINMALI

”Halka bütçesine uygun,  rahatlıkla vakit geçirebileceği sosyal alanlar yaratmak kesinlikle Belediyenin önceliğidir. Belediyecilik gayesi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN İstanbul da bu örneği net göstermiştir. Birçok vilayetten büyük olan Ünye’mizde Sosyal Belediyecilik çok önemlidir. Birçok yerde örnek aldığımız Sayın Cumhurbaşkanımız dönemin İstanbul Belediye Başkanı iken bu Sosyal Belediyecilik anlamında çok önemli işler yaptığını, biz kendi dönemimizde şiar edinmiştik ve doğru olduğunu düşünerek de yapmıştık.”

TESİSLER BİZİM ESERİMİZDİR

”Biz Belediyeciliği Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı kendimize örnek alarak yürüttük. Dönemimizde birçok yeri Sosyal Belediyecilik manasında hizmete açtık. Bunların başında Atatürk Parkı, Asarkaya, At Hanı geliyor. Ama maalesef bugün üzüntü ile görmekteyim. Buraların sürdürülebilir yapılarının önü kesilmiş ve sanki buraların kullanılamaz hale gelmesi için gayret var. Umarım bu yanlış bir algıdır. Biz kendi dönemimizde vatandaşımıza en iyi hizmeti sunabilmek için mücadele ettik. Bunların aratarak devam etmesini bekliyoruz. Özelleştirme kesinlikle yanlıştır. Dilerim bu yanlışlardan geri adım atılır. Biliyorum ki Ünye’li bundan fevkalade rahatsızdır. Halka rağmen hizmet ve siyaset olmaz. En büyük karar organı halktır, vatandaştır.”

BELEDİYENİN TUTUMU DOĞRU DEĞİL

”Belediyenin Tesislerinin Özelleştirilmesi ve Özelleştirirken uzun vadeli kiralar alması etik ve uygun değildir. Sosyal Belediyeciliğin bir gereği olarak yapılan Sosyal Tesisler esas itibariyle zarar etmeden, kar hedeflemeden esas amaç millete hizmettir. Bu Sosyal belediyecilik manasında yaptığımız tesislerinden bir tanesi de Atatürk Parkındaki restoran ve kafeteryadır. Benim Belediye Başkanı olduğum dönemde vatandaş dışarıdan çay fiyatlarının pahalı olduğunu söylüyor ve bu fiyatlara müdahale etmemi bekliyorlardı. Belediye Başkanının hiçbir işletmeye şunu şu fiyata satacaksın deme gibi bir yaptırımı yoktur. Ama daha kalitelisini daha yüksek hizmet oranında tesisiler yaparak ortam sağlarsınız dolayısıyla diğer işletmelerde size uymak zorunda kalır. Mesela bizim dönemiz de 72 çeşit kahvaltıyı 10 TL’ye veriyorduk. O zamanlar dışarıdaki işletmelerin kahvaltıyı 20 TL’ye verdiği söyleniyordu. Bizden sonra onlarda fiyatları aşağı çekmek zorunda kaldılar”.

TESİSLER BİLİNÇLİ OLARAK MI  ZARAR ETTİRİLİYOR ?

”Ünye Belediyesinin bizim dönemimize kadar da Yunus Emre Parkı, şuan yıkılan İskele Restoran, Yüzüncü Yıl, Çakırtepe gibi Sosyal Tesisleri vardı. Ünye’liye sorun bu tür yerlerin Belediyenin olduğunun vatandaş farkında mı olmuştur? Yoksa buralar özel mülk olarak mı algılanmıştır? Vatandaş buraları Belediyenin tesisi olarak görememiştir. Belediyenin tesisi belediye de kalsın ve millete hizmet etsin”.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

”Ünye Belediyesi Atatürk parkı Tesisleri zarar etmez. Benim dönemimde zarar etmiyordu. Eğer bir başka yerde çalışanların maaşını oraya yüklerseniz o tesis o şekilde zarar eder. Hedef büyük kar elde etmek olmamalı. Bizim öyle bir amacımız yoktu. Asıl olan vatandaşa hizmettir. Bizim ki halka hizmeti, hakka hizmet olarak kabul eden bir felsefedir. Bunun devam etmesini bekliyoruz ve umarım vatandaşımız bunu dikkate alırlar”.

ATATÜRK PARKI İÇİN MECLİSİN KARARI VARDIR

”Biz kimse zarar etsin istemedik ama millet kar etsin istiyoruz. Biz bu milleti zor durumda bırakmadık bıraktırmadık. Biz Sosyal Belediyeciliği bu manada düşünüyoruz. Özelleşmenin de bu manada fevkalade yanlış olduğunu, bu günden geleceğimizin satıldığı ifadesi olarak düşünüyorum ve çok yanlış buluyorum. Ayrıca Atatürk Parkındaki tesisin özelleşmemesi ile alakalı benim dönemimden Meclis kararı var. Bu karar o gün seçilen Meclis üyelerinin ortak almış kararıdır. Dolayısıyla milletin kararıdır. Millet buranın özelleşmesini asla istemez” dedi.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-