eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖMRÜMÜZÜ ÇAYBAŞI’NA ADADIK

ÖMRÜMÜZÜ ÇAYBAŞI’NA ADADIK
24 Nisan 2017 - 0:23

RER

30 Mart 2014 genel seçimlerinde Çaybaşı Belediye Başkanlığı görevine gelen ve 3 yıldır bu görevi başarı ile yürüten Belediye Başkanı İsmet Yanık gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Çaybaşı’nda ki 3 yıllık çalışmalarını ve sonraki planlarını Çakır Medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşan Başkan Yanık ,her şey Çaybaşı için dedi.

ÇAYBAŞI’NI MASAYA YATIRDIK

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık görevde bulunduğu 3 yılı şöyle değerlendirdi.”Biz Çaybaşı Belediye Başkanı seçildiğimiz den bu yana 3 yıl oldu. Bir yıl Büyükşehirin ilçelerle birbirine adapte olmalarıyla, birimlerin kurulmasıyla, planların yapılması ve programların fiili hayata geçirilmesi ile geçti. Sonrasında bizlerde Büyükşehirle birlik içerisinde Çaybaşı’mızı önümüze koyduk.

Daha önce ilçe Belediyesinde ilçemizin acil sıkıntıları, acil problemlerinin neler olduğu ile ilgili bir fizibilite çalışması yaparak nereden başlamamız gerektiğini önümüze koyarak Büyükşehir’imizle beraber çalışmaya başladık.

SU SORUNA EL ATTIK

Biz göreve geldiğimizde Çaybaşı’nda içme suyu yoktu. Komple çamur akıyordu. Biz bu anlamda ilçeye 13 milyonluk bir yatırım yaparak tüm hatları değiştirdik. Artık çeşmelerden çamur akmıyor. Bu tabikide yeterli değil. Merkezimize uzak mahallelerimizde ciddi su sıkıntısı var ama bunun içinde ihaleler yapıldı. İnşallah 2017 yılında ilçe suyu ile ilgili pek bir problemimiz kalmayacak.

YOL SORUNU KALMAYACAK

Ulaşım sadece Çaybaşı’nın değil Ordu’nun genel sorunu. Tüm ilçelerin ana problemi ulaşım. Kamuoyu yoklaması yapıldığında vatandaşın ilk istediği şey yol oluyor. Bununla beraber hem ilçe belediyesi hem Büyükşehir ciddi manada yol çalışması yaptı.  İnşallah bu yıl Kapılı, Göksu, Akbaba ve Çaybaşı ikizce arası asfaltlama yaparak güzel hizmet sunmayı hedefliyoruz. İlçe Belediyesi olarak 2015-2016 yılında tamamen şehir merkezini araştırdık. Büyükşehir’imizle beraber kanalizasyonları sıfırdan yaptık.  Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın talimatıyla  merkez kısımdaki anayollarımızın asfaltını bitirdik.

Sıra güzelleştirme kısmına geldi.

Çaybaşı’nda ve İlküvez’de baskı beton kaldırımlar yapmayı planlıyoruz.  Şehrimizi gezilebilir caddelere kavuşturmak istiyoruz. Akabinde hem Çaybaşı’nda hem İlküvez’de şehir parkı yapmayı düşünüyoruz.

ÖDÜLLÜ PROJEMİZDE SONA GELİNDİ

Dünya Engelliler Vakfı tarafından ödül alan bir projemiz var. Bu projenin önüne güzel, devasa ve eğitim amaçlı bir tema parkı yapacağız. Engelli bireylerin ve bireysel vatandaşlarımızla aynı ortamda, aynı alanları kullanabilecek hem yolları, hem kaldırımları, hem caddeleri, hem parkları, hem oturma alanları, hem oyun gruplarını ayrım yapmadan bir arada olabilecekleri bir tema park yapıyoruz. Bunun ihalesini yaptık. Firma inşallah bu ay içinde başlayacak. Fındık ayına kadar hem Çaybaşı’ndaki hem de İlküvez’deki meydan parkımızı hayata geçireceğiz. Bunlar bir şehri olmazsa olmazlarından bir tanesi.

CAMİ VE MEYDAN ÇALIŞMAMIZ VAR

Cami İnşaatımızın temelini attık. Camiyle beraber mevcut bulunduğumuz Belediye binasını daha önce Kaymakamlık olarak kullandığımız binaya taşıyarak Çaybaşı’nı 19 ilçe arasında en büyük meydana sahip olan ilçe konumuna getirmiş olacağız. Çünkü ilçeler meydanlarıyla öne çıkar. Bence bu meydanlara bina yaparak kapatmak pek marifet değildir. Meydanlar ne kadar geniş ferah olursa insanlar o kadar geziyor.

YILLARDIR YAPTIKLARIMIZ ORTADA

İlküvez Belediye Başkanı iken  İlküvez’e güzel yatırımlar yaptığımı vatandaş biliyor.  Bu çalışmalarımızın meyvesini sonraki seçimlerde aldım. Şuan İlküvez’e yeni bir futbol sahası yapıyoruz. İhalesi gerçekleşti. Proje bedeli toplamda 1,5 milyon. İnşallah bu yıl fındık ayına kadar bu tesisimiz sahibine geçmiş olacak.

KENDİ MALZEMEMİZİ ÜRETECEĞİZ

Karadeniz çok yağış alan bir bölge ve siz ne kadar yol yaparsanız yapın her gün yolar da bir sorun bir problem çıkıyor. Biz bunu en aza indirme noktasında gayret gösteriyoruz.

Yeni bir kompresör tesisi aldık. Tesisimiz biraz daha büyüttük. Finansman kaynağı ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Tamamının parası hazır. Belediyelerin en büyük problemi malzeme sıkıntısı.  Bir yerlerden malzeme getirip yol yapmak zor oluyor. Bu havanda su dövmeye benziyor. Bunun ana temeli ham maddeyi burada üretip hızlı bir şekilde bu yollarımızı vatandaşlarımızın istediği hale getirmek. Bu yıl Çaybaşı’nda’mahalle yollarımızı seferberlik yol gibi olacak.

 EN YÜKSEK ”EVET’ ÇAYBAŞI’N DAN ÇIKACAK

Tüm seçimlerde olduğu gibi bu referandum seçimlerinde de en yüksek “EVET” oyunu verecek ilçelerden biri Çaybaşı. Çaybaşılı hemşerilerimiz bu zamana kadar bizi hep onure ettiler.

ÇAYBAŞI’NI İMARA AÇTIK

Bir belediyenin imar planı 2 yılını alıyor. Benim geldiğimde Çaybaşının imar planı 32 hektardı. Şuan ise Çaybaşı 320 hektar imar planı yapıyoruz. Düzgün bir imar planı olmayınca kamulaştırma olmuyor. Biz yeni imar planı içine hastaneyi, üniversiteyi, okulu, sanayi alanı, sosyal tesisleri, spor alanlarını koyacağız. Vatandaşın hakkını ödeyerek yerleri kamulaştıracağız. Bazı projeleri İkizce ve Akkuş Belediye Başkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. Hızlı bir şekilde bu planlarımız gerçekleştireceğiz.

TURİZM OLMASA OLMAZIMIZ

Bu bölgenin kalkınamamasının yegane sebebi Turizm. Bizim gibi arka tarafta kalan ilçelerde sanayinin büyüme şansı çok zor.Yukarıda bir gölet yapılıyor hızlı bir şekilde inşaat aşaması devam ediyor.

Yapacağımız gölettin iki tarafına yatırım için iki yatırımcı ile sağlık turizm noktasında protokol imzaladık. Toplamda 60 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak.

Türkiye ilk belediye olarak Vodafone ile bir sözleşme imzaladık.  Kuracağımız tesiste 207 kişi istihdam edecek. Yukarıdaki turizm tesisinde ise 450 kişi de orada istihdam edecek. Tesiste organik pazarda kuracağız. Köylü ürünleri getirecek, ürünün paketleme bedelini ödeyecek, ürün Tarım il ve İlçe Gıda Müdürlüğünde test edilecek ardından köylü ürününü satacak. Bu süreç bizim için çok önemli. Projelimiz gerçekleştirdiğimizde inşallah Çaybaşı Ordu’nun en güzide ilçelerinin başında gelecek.

TÜNEL İLE YOLU KISALTIYORUZ

Çaybaşı, İlküvez arasındaki yol 1800 metre kısalıyor, 14 km’den 12 km’ye düşüyor. Tüm virajları kaldırıyoruz ve içerisinde 370 metre tünel var. Bu projelerimizi başlattık. Karayollarımızın proje çalışmaları bitti. İnşallah önümüzdeki yıl kamulaşma ve ihale aşamasına geçmiş olacağız. Hedefimiz 2019’dan önce bu yola kazma vurmak.

ENVER BEYİN DESTEKLERİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

İlküvez de bir İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. Bütün çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen Ordu Büyük Belediye Başkanı Enver Yılmaz beye şükranlarımı sunuyorum. 2019 yılına geldiğimizde Çaybaşı birçok projelerini hayata geçirmiş bir ilçe olacak.

Caminin yıkılması ile beraber belediye binasının yıkılmasını hedefliyoruz. Bu yıkımı gerçekleştirmeden belediye binasını aktif hale geçmesini istiyoruz.

ÇÖP KONUSUNDA SAĞLIKLI DÜŞÜNÜLMELİ

Çöp ile ilgili Göksu da tesis yapıldı ama bir mahkeme sorunu oldu. Bu çöpü kimse kabul etmiyor ama bu hizmetler yapılacak. O halde kimsenin çöp atmaması evinde biriktirmesi gerekir. Biriktirme şansı yok. Halkımızın öz verili ve çözüm yolunda çözüm üretmesi lazım. Çöpü kimse kabul etmiyor, Akçay da denize mi dökelim bunlar doğru bir yaklaşım değil. Çöp artık eskisi değil, geri dönüşüm hakkında ciddi gelirler elde ediliyor. Yurt içi yurt dışı olmak üzere birçok büyük şehirde çöp tesisi gördüm. Bu tesis doğru şekilde yapıldığında  hiç sıkıntı olmaz. Bu konuda kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirmesi lazım. Enver Bey büyük bir öz veriyle bu konuyu çözmeye çalışıyor. Şöyle bir düşünmemiz lazım, bu çöpü kimse kabul etmiyor ama bu çöpü bizler üretiyoruz.Eğer bu tesis doğru şekilde kurulacaksa destek olmamız lazım, köstek değil “dedi.

dddddd2

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-