eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAZALT OCAĞI KEŞFİ YAPILAMADI 

BAZALT OCAĞI KEŞFİ YAPILAMADI 
06 Mart 2017 - 9:26

rrr

Gölköy Yuvapınar Mahallesi’ndeki orman arazisinde yapılmak istenen patlatmalı bazalt ocağı projesine karşı, yörede yaşayanların açmış oldukları dava sonucu keşif için gelen bilirkişiler kar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldılar.

Güvenlik güçlerinin önceden önlem aldığı mahalleye gelen bilirkişi ve mahkeme heyetini, projeye karşı olan kalabalık bir grup karşıladı. Yolun karla kaplı olması nedeniyle bir yerden sonra devam edemeyen heyet, keşfi ileriki bir tarihe erteledi.

Erteleme kararı verildikten sonra bazalt ocağına karşı olanlarla proje sahibi arasında zaman zaman yaşanan gerginlik fazla büyümeden yatıştırıldı.

Özel bir şirket tarafından 32,05 hektarlık ruhsatlı alanın 9,48 hektarlık bölümü için Ordu Valiliğinden ÇED Gerekli Değildir kararı alınan projenin tüm alanı 1.Derece Deprem Bölgesinde yer alıyor.

Projeye karşı çıkanlar nedenlerini şöyle sıraladılar: “Yapılacak patlatmalar nedeniyle dört mahallenin içme suyunu karşıladığı su kaynakları yok olacak,  çıkacak toz nedeniyle tarımımız ve çevredeki bitki örtüsü olumsuz etkilenecek. Biz bunların olacağını nereden mi biliyoruz; taş ocağı açılan yerleri gördük biz, bazı yerlerde insanlar göç etmek zorunda bile kalmış. Buralarda hayvancılık yapılıyor, buraya ocak açılırsa mümkün değil sürdüremeyiz. Ayrıca buralarda tarihi kalıntılar var, biz “koruma kurulu”na bir sene önce başvurduk, sonucu bekliyoruz. Biz buralarda taş ocağı değil turistlerin gelmesini istiyoruz, Ulugöl buraya çok yakın, etkilenmemesi mümkün değil.”

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül incelemeye katılarak taş ocağını karşı olan yöre halkına destek verdi.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-