eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Kadın Sağlığı Haftası

Ünye’de Kadın Sağlığı Haftası
08 Mart 2017 - 15:12

jh

Ünye’de kadın sağlığında farkındalık yaratmak üzere, Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye Kent Konseyi  ve Ünye Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Kadın Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlarda görülen kanser türleri, riskler ve risklerden korunma yolları eğitim semineriyle başlandı.
Ünye’de kadın sağlığında farkındalıklar yaratmak üzere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 6 Mart-10 Mart 2017 tarihleri arasında ilçemizde de KETEM’de bayanlara yönelik olarak 30-65 yaş arası kadınlara yönelik olarak rahim ağzı (serviks) kanseri taraması,40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması çalışmaları sürdürülmektedir. Kadınlara yönelik olarak rahim, rahim ağzı, meme ve yumurtalık kanseri konularında eğitim çalışmaları KETEM merkezimizde ve İlçemiz  mahallelerinde seminerler şeklinde devam etmektedir.

İlçemizde  mahallelerde ikamet etmekte olan risk grubundaki vatandaşlarında kanser taramalarını yapmak üzere Ünye KETEM’e ücretsiz araçla getirildiğini ifade eden Dr.Saliha  YEŞİLDUMAN Kanser taramalarının  kadın sağlığı haftası etkinlikleri dışında da  ücretsiz olarak KETEM’de yapılmakta olduğunu belirtti.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-