eskort samsun

ÜNYENETHABER

ARZANOĞLU”FINDIKTA LİSANSLI DEPOCULUK ÇÖZÜM DEĞİL”

ARZANOĞLU”FINDIKTA LİSANSLI DEPOCULUK ÇÖZÜM DEĞİL”
13 Mart 2017 - 21:43

df

Arzanoğlu Tarım Ürünleri sahibi Ersin Şahin Arzanoğlu fındığın bugün için piyasa fiyatının 10 tl olduğunu söyleyerek,eğer devlet alım olarak fındığa garanti verirse fındıkta hareketlenme olur.Onun dışında tüm müdahaleler boşuna olur görüşündeyim dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti.

Arzanoğlu,şu anki fındık fiyatı 10 TL ve geçen haftaya göre 25 kuruş artış oldu. Fiyatın düşmesi hava şartlarına bağlı. Önceki yıllarda fındıkta ki yanma mart ve nisan aylarında olmuştu bu yılda yanma olursa fiyatlar 20-25 TL olur.

Lisanlı depoculuk Ünye’de uygulandı fakat kimse itibar etmedi. Lisanlı depoculuğun tutacağını  ben düşünmüyorum ama devlet bu işi destekliyor. Bu işi kurtaracak olan TMO’dur, Fiskobirliktir yada devletin bir şekilde fındığı alma garantisi vermesidir.

Ferraro’nun basın açıklamalarında Türk Fındığına ihtiyacı olduğu söyleniyordu.

Bakan Canikli rekabet grubuna bir şeyler aktardık, rekabet kurumu araştırıyor diyor fakat  rekabet kurumu yıllardan beri araştırıyor zaten  ve bu konuda yapacağı bir şey yok.  Bana göre zaten bu serbest piyasanın getirdiği bir fiyat.

2014 yılında fındık sezonu Ocak Şubat Aylarında 10 liralara doğru gitti ve sonra fiyat 23 TL’ye kadar yükseldi. O zaman kimse bu fındıkta oyun var demiyordu. Şimdi fiyat düşünce herkes bunda oyun var diyor. Bu serbest piyasanın getirdiği bir oluşumdur. Devlet fındık alımında 2008 yılından beri yok. Devlet sibop görevi yaparsa fındık aşağı düşmez .Ama böyle giderse  fiyatlar piyasaya göre değişir ve her şey olabilir dedi.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-