eskort samsun

ÜNYENETHABER

Şehit Hüseyin Başaran Orta Okulu 3 Yılın Sonunda Avrupa Yolcusu

Şehit Hüseyin Başaran Orta Okulu 3 Yılın Sonunda Avrupa Yolcusu
13 Mart 2017 - 21:50

17309400_823494737791319_8017323137460096660_n

Ünye Şehit Hüseyin Başaran Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Avrupa Birliği Erasmus Projesi, Ordu genelindeki tüm okul projelerini geride bırakarak AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edildi.
İngilizcesi “Under The Same Sky” olan Türkçesi ise “Aynı Gökyüzünün Altında” anlamına gelen Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında Şehit Hüseyin Başaran Ortaokulu’ndan 4 öğrenci 13-17 Mart tarihleri arasında Almanya’da olacak.
Bu yıl Ordu’dan Sadece Şehit Hüseyin Başaran Orta Okulu Avrupa’ya Gidiyor.17202809_823494727791320_6248858321785652336_n (1)
Ordu ili genelinde birçok okul projesi içerisinden seçilen projenin koordinatörü Şehit Hüseyin Başaran Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özlem Demirci yaptığı açıklamada, “Bu yıl ulusal ajans tarafından kabul gören projemizle okulumuzu gururlandırdık. Ordu genelinde kabul edilen ilk ve tek projeyi biz hazırladık. 6 ülkeyle birlikte gerçekleştireceğimiz hareketlilikler var. Projemize ortak olan ülkeler Danimarka, Almanya, Romanya, İtalya, İspanya ve Türkiye. Bunun heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.“ dedi. Proje sorumlusu Özlem Demirci’den sonra Okul Müdürü Yılmaz Ocak da gazetemize bir açıklamada bulundu. Okul Müdürü Ocak, “Okulumuzun daha önceki ortaklıklarla çalışmaları neticesinde yaptığımız projemiz kabul ediliyor. 2016 yılındaki “Under The Same Sky” adlı projemiz uygunluk kriterlerini karşılayarak kabul edilmiştir. Projenin uygulanması için yurt dışı hareketliliğimiz başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığımız da bu konuda bizi destekliyor. Tabi Ordu ilinde sadece bizim okulumuzun projesinin kabul edilmesi gurur verici bir şey. Daha önce de üç öğretmen proje başlangıcında Danimarka’ya gitmiştik. Şimdi ise projenin ikinci ayağında öğrencilerimiz de sürece dahil oluyor. Daha sonra yine diğer ülkelere de gidilerek oralarda da çalışmalar yürütülecek. Ben başta öğretmenimiz Özlem Demirci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Bu ve bunun gibi projelerin öğrencilere büyük katkısı olacağını da sözlerine ekleyen Ocak, “Öğrenci ilk defa yurtdışına gidecek, ilk defa yabancı bir ülkenin öğrencileriyle tanışıp, oranın kültürünü, eğitimini, tarihini ve coğrafi dokusunu görmüş olacak. Oradaki öğretmenlerle tanışıp fikir alışverişinde bulunacaklar.” diye konuştu. 8. sınıfta eğitim gören ve proje kapsamında Almanya’ya hareket edecek olan öğrencilerin isimleri ise şöyle; Seda Kanbur, Erva Uzan, Miray Gülsüm Kacak ve Sibel Toprak.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-