eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK FİYATININ ÇOK FAZLA DÜŞMESİ KİMSEYE YARAMAZ

FINDIK FİYATININ ÇOK FAZLA DÜŞMESİ KİMSEYE YARAMAZ
17 Mart 2017 - 0:07

ferrero-nun-aciklamasi-piyasalari-olumsuz-7864937_x_o

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu gazetemize yaptığı açıklamada fındık fiyatının şuan için borsada 9,75 TL olduğunu ,serbest piyasada ise 10 TL’den işlem gördüğünü söyledi. Uslu; “Fındık fiyatı ile ilgili hareketlenme Sayın Bakan’ın açıklamasından ziyade, piyasalardaki alıcının olmasından dolayıdır.

Üst kesimlerden piyasaya fındığın az gelmesinden dolayı küçük de olsa hareketlenmeler yaşandı. Gelecek sezon için fındığa bir şey söylemek zor. Eğer fındık yine göründüğü gibi rekoltesi yüksek çıkarsa daha farklı fiyatlarla da karşılaşabiliriz.

Ama hem biz fındıkçılar hem de siyasiler fındığın bu seviyenin altına düşmesinden yana değiliz. 10 TL sınırı üreticinin de kabul ettiği sınır olarak karşımıza çıkıyor. Bölgemizdeki kar yağışı ve soğuk havanın fındığı olumsuz yönde etkileyeceğini tahmin etmiyorum.  Öyle ki fındık zaten şımarmamıştı ve geçen sene Mart ayının sonuna kadar kar yağışı olmasına rağmen fındıkta yine azalma olmamıştı. Sadece Temmuz ayındaki dökülmeden dolayı fındık yoka düşmüştü.

Bu bağlamda fındık fiyatın psikolojik seviye olarak görülen 10 TL sınırının altına düşmesin doğru olacaktır.Eğer fındıkta yüksek fiyat isteniyorsa bu rekoltenin düşük olacağı anlamına gelir ki, bu durumda elinde fındığı olana yarar.Fındık yok olacağına bol olsun herkeste olsun anlayışı daha doğru olacaktır”’ dedi.

uuuy

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-