eskort samsun

ÜNYENETHABER

Şehit Yakınları ve Gaziler Unutulmadı

Şehit Yakınları ve Gaziler Unutulmadı
19 Mart 2017 - 0:55
2 (5)
Vali İrfan Balkanlıoğlu,18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile yemekte bir araya geldi.
Ordu Valiliği tarafından TESK Otel’de şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe, Vali irfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, , Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Vali Balkanlıoğlu eşi Esma Balkanlıoğlu ile birlikte  masaları tek tek dolaşarak  şehit aileleri ve gazileri ile  yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Gelecek nesiller bu memleketin  nasıl kurtarıldığını, nelere mal olduğunu, hangi bedeller ödendiğini bilsinler istiyoruz. Şehit yakınları ile gazi yakınlarımıza bu memleketin her ferdinin sahip çıkması gerekir. Özellikle kamu görevlisi olarak bizlerin daha çok sahip çıkması lazım. Bu vesileyle de anma programlarına önem veriyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında dedesinin de şehit olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Her vilayetten şehitlerimiz var. Ordu’da çok sayıda şehit veren illerin başında geliyor. Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın, çocuklarını yetim bırakmasın. Anne ve babaları acılara gark etmesin. Memleketimize, güzel yurdumuza saldırmak, bizi zor durumda bırakmak isteyen, güzel vatan toprağımızı elimizden almak isteyen birçok hainler var. Milletçe uyanık, birlik, beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor” dedi.
“Şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu memlekete sahip çıkmamız lazım” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Bayrağımız bugün dalgalanıyorsa, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dalgalanıyor. Hepimiz kardeşiz. Vatan için birbirimizi kucaklamak, sahip çıkmak durumundayız. Bu şehitlerimizin, gazilerimizin hatrına bunu yapmamız lazım. Onlara çok şey borçluyuz. Allah şehitlerimizin şefaatine cümlemizi nail eylesin” şeklinde konuştu.
uuuy
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-