eskort samsun

ÜNYENETHABER

DEVLET FINDIĞA MÜDAHALE YAPACAK MI ?

DEVLET FINDIĞA MÜDAHALE YAPACAK MI ?
28 Mart 2017 - 0:34

EEEE

Fındık fiyatları siyasi açıklamalara tepki vermedi. Ünye Ticaret Borsası’nda 50 randımanlı kabuklu fındık yeni haftaya 9.50 TL’den başladı.Ardı ardına yapılan açıklamalara rağmen siyasi kanattan fındıkla ilgili net açıklama gelmemesi fiyatların durağanda seyretmesine neden oldu.Bu konuyla alakalı olarak Ünye Ticaret Borsa Başkanı Mustafa Uslu Fındık yansında fiyatlar 20 liraya çıksın zihniyetiyle hareket etmememiz lazım,devlet fındığı ancak gelecek sene destekleyebilir dedi.

Başkan Uslu,”Üretici beklentili ama fındık yüksek fiyata satılacak diye bir şey yok. Bazen piyasaya saygı duymak gerekiyor. Fındık yanarsa veya devlet müdahalesi olursa fındık fiyatı artar. Ama dalda fındık gözüküp, devletten de herhangi bir müdahale olmazsa ben bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Bu saatten sonra bu sene için çok bir şey yapılmaz. Daldaki fındık iyi olursa bu senede fiyatlar bu seviyelerde yada biraz altına düşebilir. Ama bu sene zaten fındık az. Ama piyasa fındık sıkıntısı çekmedi. Fındığın durumu bizim beklediğimizin üstüne çıktı. Piyasada fındık bulunmasaydı fiyatlar daha dik dururdu. Sonuç olarak daldaki fındığın durumu fiyatı belirleyecek. Ama ben çok düşeceğini sanmıyorum. Fındık yansında fiyatlar 20 liraya çıksın diye hareket etmememiz lazım.

Biliyorsunuz ki Nisanın ilk haftası destekleme paraları verilmeye başlayacak. Fındıkta devlet desteği 2008 yılından bu yana sadece bu kadar ve bu yıl başka herhangi bir destek geleceğini beklemiyorum.

Devlet müdahalesi olsa bile ben bunu lisanslı depoculuk için düşünüyorum.

Fındığın geleceği için Nisan ayının 15 ine kadar beklemek lazım ,sonrasında durumlar daha net şekil alır diye düşünüyorum” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-