eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURSİYERLER, BİLİNÇLİ İLK YARDIMLA HAYAT KURTARACAK

KURSİYERLER, BİLİNÇLİ İLK YARDIMLA HAYAT KURTARACAK
28 Mart 2017 - 23:45
71abe548-6e90-4602-a579-6ca705f56cd8
ORMEK VATANDAŞLARI İLK YARDIMA HAZIRLIYOR
KURSİYERLER, BİLİNÇLİ İLK YARDIMLA HAYAT KURTARACAK
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) ile vatandaşlar, acil durumlarda uygulanacak ilk yardım hakkında bilinçleniyor.
Verilen eğitimle Altınordu’da 27, Ünye’de 15 ve Fatsa’da 28 kursiyer ilk yardımın temel ilkeleri, temel yaşam desteği, yaralanmalarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalar ile diğer acil durumlarla ilgili ilk yardım eğitimi alıyor.
KURSİYERLER 18 SAAT EĞİTİM ALIYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi, herkesin bir gün ihtiyaç duyabileceği düşüncesiyle sağlık görevlilerince tıbbi yardım sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da kötüye gitmesinin önlenmesi amacıyla ilk yardım kursu veriyor. Toplam 18 saatlik derste kursiyerler “İlk Yardımın Temel İlkeleri, Temel Yaşam Desteği, Yaralanmalarda İlk Yardım, Kırık, Çıkık ve Burkulmalarda İlk Yardım, Diğer Acil Durumlarda İlk Yardım ve Taşımalar” konularında bilinçleniyor.
İLK YARDIM HERKES İÇİN GEREKLİ
İlk yardımın hızlı ancak sakin yapılması gereken bir uygulama olduğunu ifade eden Kurs Öğretmeni Jale Eyüboğlu, “İlk Yardım eğitimi herkes için gerekli çünkü neyle ve nasıl bir durumla karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Bu nedenle çevremizde bu işi bilen birilerinin ihtiyacımız olduğu anda müdahale edecek olması çok önemli ve anlamlı” dedi.
Kursiyerler ise ilk yardım kursuyla çevrelerindeki insanlara yardım edebilecek bilinci kazanacak olmanın kendileri için son derece önemli olacağını ifade ederek Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür etti.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-