eskort samsun

ÜNYENETHABER

YEDAŞ VATANDAŞI NE GÖRÜYOR?

YEDAŞ VATANDAŞI NE GÖRÜYOR?
10 Nisan 2017 - 1:57

gggg

Elektrik işletmesinin, 20 liranın altındaki borç için sayaç mühürlemeyeceği talimatı  olmasına rağmen Ünye’de 1,23 liralık faturaya işlem yapıldı.Hemde 20 katı fazla alınarak.

Yasal olarak borcunu zamanında yatırmayan vatandaşa ulaştırılmayan ihbarnamelerden dolayı elektriği kesilen ve mağdur edilen vatandaş kuruma açma kapama bedeli olarak 22.30 TL ücret ödüyor.

 

Ama burada hesap başka,zira borç yok ve yasal sınırın altında

 

Son olarak Hızarbaşı köyündeki evinin elektriğinin hiç bir ihbar yapılmadan kesildiğini belirten Ersin Şahin Arzanoğlu,elektrik kurumları vatandaşı soymak için mi var ,yoksa hizmet vermek için mi ,vatandaşların çoğu bu durumdan rahatsız dedi.

Arzanoğlu başından geçenleri anlatmaya devam etti

”Eve geldik, elektrikler kesik.
Genel arıza yok, daire sigortası atmamış.
Ana sayaca baktığında mühürlenmiş, üstüne elektrik idaresinin makbuzu iliştirilmiş.
“Elektrik kesme ve mühürleme belgesi”
Borç miktarı: 1.23 kuruş

Arzanoğlu,yıllardır hiç bir faturamda gecikme olmadığı gibi,elektriğim de kesilmedi.İşin ilgin yanı ,borç konusunda hiç bir ihbar bırakılmadan 1,23 liralık fatura için mağdur edildim.Evimin 1,23 liralık elektriğini açtırmak içinde açma-kapama ücreti olarak toplamda 26,30 lira fatura ödedim.Bildiğim kadarı ile 20 lira borcun altında kesinti yapılmıyor.Ama bu iş nasıl oldu,neden yapıldı anlam veremedim.İddia ediyorum, elektrik şirketleri açma-kapama ücretini kazanç kapısı yapmış. Ayrıca insanları uyarmadan elektrik kesmek doğru mudur? Konutlarda bebekler var, yaşlılar var. Kombi, asansör, su hep elektrikle ulaşıyor evimize. Alacak tahsili, Borçlar Kanunu’nda anlatılıyor. İhbar ve icra yolu var.? Bunları kullanmadan kesmek doğru değil ” ifadelerini kullandı.

17842523_10210673740833060_691069499_n

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-