eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ İMAR PLANI YAPILDI

YENİ İMAR PLANI YAPILDI
10 Nisan 2017 - 10:10

FFDG

Ünye Belediyesi’nin yaptığı yeni imar planı çalışması sonrasında ilçede bin 700 adet kaçak bina tespiti yapılırken, vatandaşların imar planıyla ilgili yaşadıkları sorunların çözümü için Ünye Belediyesi’ne başvurmaları çağrısı yapıldı.

Yeni bir imar planı yapıldığının altını çizerek Ünyelilere çağrı yapan Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, “İmar planından sonra artık yeni bir kat atmak, imara açmak, imar haklarını yükseltmek gibi kavramlar artık tarihe karışıyor. İmarla ilgili mağduriyeti olanlar Plan ve Proje Müdürlüğü’ne başvuru yapsınlar. Bir mağduriyetleri varsa bunları çözmeye çalışalım, elimizden geleni yapalım” dedi.

Emrah Yılmaz, “Bundan önce ki imar planı revizyonu 2006 yılında olmuş, ama gördük ki bu çok küçük bir alanda ve yüzeysel yapılmış.Toplam bin 250 dosya ve dilekçe inceledik ve bunlarla ilgili incelemelerimiz halen devam ediyor. Vatandaşın 20 yıldır kanayan yarası olan şeyleri çözdük.

İmar planlarında düzenleme ortaklık paylarına, yeşil alanlara, sosyal donatı alanlarına dikkat edilerek, gerekli eğitim alanları, park alanlarını ayırıyoruz.

Ünye’nin Eskikızılcakese bölgesini imara açtıklarını belirten Emrah Yılmaz, “Şehirler hep batıya doğru büyür, Ünye’de batıya doğru büyüdü. Fakat yan komşumuz Fatsa Ünye’de yapılan imar planı yanlışlıklarından dolayı batıya doğru değil, doğuya doğru büyüdü. Allah’tan Eskikızılcakese tarafına kimse dokunmamış. Doğru bir plan yaparak biz o bölgeyi imara açıyoruz” diye konuştu.

Ünye’de toplam bin 700 adet kaçak bina tespit edildiğini belirten Emrah Yılmaz, “Kötü konut stokunu da eritmemiz ve bunların üzerine insanların kaçak yapı yapmalarını da engellememiz gerekiyor. Kötü konut stokunu tespit ettik. Bu plan askıya çıktıktan sonra biz bilmiyorduk, duymamıştık gibi şeyler kar etmiyor. Bin 700 civarında resmi kayıtlı kaçak yapımız var.Ünye’de vatandaşın imar planıyla ilgili bir sıkıntıları varsa Plan ve Proje Müdürlüğüne başvuru yapsınlar. ” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-