eskort samsun

ÜNYENETHABER

ENGELLİLER DE VATANDAŞTIR VE TÜRKİYE’YE KATKI YAPMALIDIR

ENGELLİLER DE VATANDAŞTIR VE TÜRKİYE’YE KATKI YAPMALIDIR
13 Nisan 2017 - 23:52

 806x378-turkiye-beyazay-dernegi-isvicrede-sube-aciyor-1488036637456

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ BASIN BÜLTENİ

ENGELLİLER DE VATANDAŞTIR VE TÜRKİYE’YE KATKI YAPMALIDIR

 

Engelli vatandaşlar çok uzun yıllar boyunca en doğal vatandaşlık hakları olan oy verme haklarını çoğu kez kullanamadılar. Oysa ülkeler verilen oylarla şekilleniyorlar. Engelliler oy veremeyince siyasi ağırlıkları da oluşmadı. Bu referandum engelliler için şimdiye kadar ulaşılan en iyi şartlara sahip.

 

Oy kullanma yerlerine ulaşma zorluğu çeken hastalar, engelliler T.C. Sağlık Bakanlığı 444 38 33 numarasını arayıp götürülmeyi talep edebilecekleri gibi, belediyelerin, Partilerin bu konudaki hizmetlerinden faydalanabilirler.

Oy kullanacakları sandıklar engellilerin en kolay erişebilecekleri şekilde binaların uygun yerlerinde olacak. Olmazsa bile lütfen geri dönmesinler. Oradakilerden, kendilerini götüren görevlilerden yardım isteyerek oy kullanma yerlerine ulaşsınlar.

Görme engelliler bu referandumda ilk defa gizli oy kullanabilecekler. Gizli oy kullanmak için Engelsiz Erişim Derneği’nin hazırladığı şablonlar bulunmakta. Bu şablonları isteyenler Türkiye Beyazay Derneği’nin şubelerinden alabilecekleri gibi kendileri de yapabilirler. Ölçüleri beyazay.org.tr adresinde yer almaktadır.

Görme engelli vatandaşlar isterlerse bir başkasıyla da oy kullanabilirler. Bazen Sandık görevlileri görme engelliler adına kendilerinin kullanmaları gerektiğini iddia ediyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Görme engelli vatandaş kimle isterse onunla kullanır.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Sekreteri Hayri Köse konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gelişen ve şekillenen ülkemizde engellilerin toplumsal konumlarının daha iyi yerlerde olması gerekir. Engelli vatandaşlarımız da en demokratik hakları olan ve Türkiye için görevleri olan referandumda oy kullanmalılar. Ülkemizdeki mevcut şartlarımız bizim arzu ettiğimizin çok altında. Daha iyisini, daha çabuk istiyoruz. Türkiye’nin hızlı gelişeceğini varsayarak Beyazay 2023 Vizyonu’nu hazırladık. Bunun yolu da referandumdur.” dedi.

Engellileri şimdiye kadar hiç yalnız bırakmayan basınımıza ve kamuoyumuza saygıyla sunarız.

Saygılarımla.

 Nazan YILMAZ                                                                      HAYRİ KÖSE

 Basın Danışmanı                                                                     Genel Sekreter

 0506 399 48 42                                                                       0532 567 67 84

 

dddddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-