eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTBO BAŞKANI USLU PANİĞE GEREK YOK

ÜTBO BAŞKANI USLU PANİĞE GEREK YOK
15 Nisan 2017 - 1:55

 

EEEEEIU

Kamuoyunda konuşulan ve üreticiyi paniğe sokan fındık piyasasını elinde tutan Ferrero firmasının salı gününe kadar ürüne fiyat vermeyecek  söylentilerini ,Ünye Ticaret Borsa Başkanı Mustafa Uslu’ya sorduk.Başkan Uslu konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Mustafa USLU;“Hristiyanlarda Nisan’ın ikinci haftası Paskalya olarak kutlanıyor. Bu kutlamaya Ortodokslarla Katoliklerde katılıyor ve 3-4 gün sürüyor .  Bunun için İtalya’da cuma, cumartesi, pazar, pazartesi günü bu kutlamadan dolayı bankalar bile işlem yapmıyor. Ferrero’nun ekranlarının kapalı olup fiyat vermemesinin sebebi budur.Bu Avrupa’da olağan bir durum , panik yapacak bir durum yok.

Fındık Düşeceği Kadar Düştü Daha Fazla Endişeye Gerek Yok .

Salı günü Ferrero’nun fındık için vereceği fiyatta önemli. Şuan fındık düşük fiyat. Muhtemelen bu fiyatlar dip fiyat olur, insanlar bu fiyatlara pek satış yapmaz. Bugün borsa fiyatı 8,75 lira ama bu bile bugünkü piyasaya göre yüksek düştü.

Piyasalar Salı Günü Şekillenir

Bugün piyasada eski fındık 7,50 TL, yeni fındık ise 8.50 TL. Ferrero’nun şu durumda nasıl bir hamle yapacağı gelecek açısından çok önemli Buda Salı günü netlik kazanır. Ferrero’nun mevcut bir fiyatı vardı onu çekmiyordu. Ama o fiyattan çokta alım yapmıyordu. Çok ince eleyip sık dokuyordu. Salı günü fiyatı geri çeker diye öngörüyorum. Ama bu fiyat da 8,75 lira civarında olur diye düşünüyorum. dedi“

dddddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-