eskort samsun

ÜNYENETHABER

Öğrencilere Trafik Bilinci Eğitimi Verildi

Öğrencilere Trafik Bilinci Eğitimi Verildi
15 Nisan 2017 - 17:55

g

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından yürütülen “Trafik Bilinci Kazandırılması” çalışması kapsamında Ünye’de okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmeye devam ediyor.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında Ünye Meçhul Asker Orta Okulunda öğrencilere, Trafik ve Çevre Bilgisi Usta Öğreticisi A. Hamdi ORDU ve Abdullah ÇİÇEK tarafından bilgi verildi.

Trafik ve çevre bilgisi usta öğreticileri tarafından “Trafik Bilinci Kazandırılması” konulu eğitim programında karayolu nedir, taşıtları tanıyalım, okul servisleri, karşıdan karşıya geçme, bisiklet kullanma, toplu taşıma, özel araçlarda seyahat, yaya yolu ve banketten yürüme konularında bilgiler verildi.

6-14 Mayıs tarihleri arasında her yıl olduğu gibi bu yılda Trafik Haftası kutlama etkinliklerinin gerçekleşeceğini ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney; “Bu kapsamda trafik bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak adına Kent Konseyimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız ve Belediyemiz iş birliği içerisinde öğrencilerimiz arasında trafik bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak adına okullarımızda trafikteki ses kirliliği ve konvoyun konu edildiği kompozisyon, öykü, slogan ve resim yarışmaları düzenlenecek. Biz bugün Trafik Haftası kutlama komitesi üyeleri ile birlikte Meçhul Asker Okulumuza ziyaret gerçekleştirerek kutlamalara buradan başladık. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu işbirliği ile yürütülen “Trafik Bilinci Kazandırılması” konulu seminer ilçemizde de yürütülüyor. Trafik Haftasına kadar bu eğitimleri ilçemizdeki tüm okullarda okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine vereceğiz. Bugün burada startını verdiğimiz yarışmalar ile gelecek nesillere daha bilinçli, trafik konusunda daha duyarlı bir nesil yetiştirmeye ve ilçemizdeki sürücülerin trafik kurallarına uyma adına daha duyarlı olmaları temenni ediyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Seminere Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye kent Konseyi Başkanı Ayşe Yalın, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

dddddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-