eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bakanın Sözlerinin İcraata Geçmesini Bekliyoruz

Bakanın Sözlerinin İcraata Geçmesini Bekliyoruz
18 Nisan 2017 - 10:34

FINDIK İHALEYE ÇIKIYOR

Hükümetin açıkladığı TMO üzerinden fındık alımına ilişkin Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, TMO’nun henüz borsalara gelen bir yazısının olmadığını belirtirken, “TMO’nun fındığı depolama şeklinde mi, yoksa satın alam şeklinde mi işle yapacaksa ona göre durum şekillenecek” dedi.

Uslu, “TMO, Bakan Beyin açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde fındık alımına başlarsa bu fındık fiyatlarındaki ibreyi yukarıya doğru çıkarır. Bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Önümüzdeki hafta TMO fındık alımı yapacak. Hükümetimizin üreticinin her zaman yanındadır” sözlerinin ardından üreticiler beklentiye girerken, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu konuya ilişkin görüşlerini gazetemize açıkladı.– “Üreticinin elinde TMO’nun alabileceği fındık yok” –Uslu, TMO’nun fındığı nasıl alacağının önemli olduğunu belirterek, “Bakan Bey’den böyle bir açıklama geldi. Açıklamasının devamında TMO fındığı nasıl alacak? Depolama amaçlı mı, yoksa satın alım şeklinde mi yapacak? Orasını bilmiyoruz. Bu olayın nasıl gerçekleşeceği önemlidir” diye konuştu.

– “Fındık zaten emanetçilerde” –

“TMO depoculuk babında da depo açabilir. Ama şu anda üreticinin elinde TMO’nun alabileceği fındık yok” diyen Uslu, bu işin üreticiye değil esnafa katkısı olacağını belirterek, şunları söyledi:

“Eğer gerçekleşirse bu iş yine esnafa yarar, üreticinin elinde mahsulü kalmadı. Fındık zaten emanetçilerde. Fındık esnafın elinde olduğu için bu yine esnafa katkı sağlayacak. Üreticiye hiçbir katkısı olmayacak. Bakanlık bu açıklamanın üzerine bir takvim hazırlamadan şuan bir açıklama yapamayız.

– “Henüz borsalara gelen bir yazı yok” –

 

Şu anda TMO’nun bir çalışması yok, borsalara gelen bir yazı yok. TMO’nun fındığı depolama şeklinde mi, yoksa satın alam şeklinde mi işle yapacaksa ona göre durum şekillenecek. Şuan konuşmak için çok erken. Ama TMO, Bakan Beyin açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde fındık alımına başlarsa bu fındık fiyatlarındaki ibreyi yukarıya doğru çıkarır.  Bekleyip göreceğiz. İnşallah bu sözler icraata geçerde üreticinin yararına olur. Biz her zaman üreticilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.”

dddddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-