eskort samsun

ÜNYENETHABER

SİYASİLER HALK OYLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

SİYASİLER HALK OYLAMASINI DEĞERLENDİRDİ
18 Nisan 2017 - 15:02

DDDD

Halk Oylaması sonucunu değerlendirdi. Evet cephesi açıklamalarında yeni Türkiye’yi işaret ederken, hayır cephesi ise seçimlere şaibe karıştığını iddia etti.

TÜRKİYE DEĞİŞMEK ZORUNDAYDI

AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, referandum halk oylamasının ardından yaptığı açıklamada, çıkan sonuçla 15 Temmuz’un cevabının verildiğini söyledi. Çelenk, “16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Ordu’dan güçlü bir şekilde 15 Temmuz’un cevabı verilmiştir. Bundan sonra millet onayına dayalı Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiyoruz. Artık hükümeti doğrudan millet kuracaktır. Türkiye değişmek zorundaydı, değişimi ve dönüşümü başlatıyoruz.” dedi.

HUKUKSUZLUK YAŞANMIŞTIR

CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam ise, halkın kararına saygılı olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Halkın tercihini kabul etmemek veya saygı göstermemek bizim için mümkün değildir. Fakat hukukun üstünlüğünün her zaman olması gerektiğini söylüyoruz. Sadece birkaç seçim kanununa, usulüne, aykırılıklar ve hukuksuzluklar vardır. Bunlarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi, gerekli yasal çerçeveler içerisinde gerekeni yapacaktır. Bu konuda takdir mahkeme ve seçim kurullarınındır.”

MHP OLMASAYDI AK PARTİ KAZANAMAZDI

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz da açıklamasında partisi ile ilgili yapılan açıklamaları değerlendirdi. Yılmaz, “MHP olmasaydı AK Parti yüzde 40’larda kalırdı. Bu seçimde MHP AK Partiyle beraber Türk milletinin yanında olduğunu göstermiştir. Bu güvenle beraber kararsızlar da MHP liderinin yanlış yapmayacağını görerek MHP’nin bu ülke için vazgeçilmez olduğunun görmüştür. MHP olmasaydı AK Parti referandumdan istediği sonucu alamazdı.” ifadelerinde bulundu.

YENI TÜRKIYE’NİN DOĞUM GÜNÜ

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 17 Nisan’ı yeni Türkiye’nin ilk günü olduğunu ve sandıkların gelip geçici, kardeşliğin baki olduğunu kaydetti. Gündoğdu, “Bu yeni Türkiye’nin, doğum günüdür. İradesine sahip çıkan, büyük, hızlı ve daha demokratik bir Türkiye’den yana olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Artık siyasetin işleyişi daha hızlı olacak, buna bağlı olarak ekonominin çarkları da daha hızlı dönecektir. Bu sistem Türkiye’yi bir bütün olarak yükseltecek.” diye konuştu.

ŞAİBELI BIR SONUÇ ELDE ETMIŞLERDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, referandum sonucunun AKP ve Erdoğan için bir hezimet olduğunu söyledi. Torun, “Türk insanı işsizlikle, yoksullukla, ölümle tehdit edilmiştir. Usulsüzlüklerine, kanunsuzluklarına Yüksek Seçim Kurulunu da bulaştırıp şaibeli bir sonuç elde etmişlerdir. Meşruiyeti olmayan bu sonuç onlar için başarı değildir, kendileri de bunun farkındadır. Birlikte mücadele etmiş, Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin kendisine dayattığı Anayasaya razı olmamıştır.” dedi.

YSK’DAN SKANDAL KARAR

EMEP İl Başkanı Poyraz, referandum sonucu ile ilgili yaptığı açıklamada; “OHAL koşullarında ve baskı politikaları eşliğinde gidilen bir referandum süreci, eşitsizlik ve haksızlıklarla dolu bir kampanya süreci yaşadık. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son anda aldığı skandal karar ve yapılan itirazlar dikkate alındığında gerçekler daha iyi anlaşılacak. ‘Evet’ bloğunun seçmen gücünün azaldığının da ortaya çıkması başka bir gerçek. Eşitsiz koşullarda çıkan hayır gücü önemsenmelidir.” şeklinde konuştu.

dddddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-