eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kaymakam 23 Nisan Mesajı

Kaymakam 23 Nisan Mesajı
23 Nisan 2017 - 1:39

td

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı                                                             23.04.2017

 

ATATÜRK ” Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” ifadesiyle halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, milletin geleceğini ancak; yine milletin kendisinin tayin edeceğini belirterek bunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğe dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlam temelini oluşturmuştur.

Varlığımızın temelini oluşturan demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerinin aydınlattığı yolda, milli birlik ve kararlılık içinde çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimizden hiç kuşkum yoktur. Büyük Atatürk bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Dünyada böyle milli bir günü, çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. En değerli varlığımız çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.

Sevgili Çocuklar;

Sizler ilmin ve aklın ışığında en iyi eğitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olacaksınız. Yarın ülkemizi yönetecek, milletimizi yüceltecek, milli egemenlik ilkesini sonsuza kadar yaşatacak temel güç kaynağımız sizlersiniz. Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet ve minnetle anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.

Ümit Hüseyin GÜNEY

                                                                                                                     Ünye Kaymakamı  

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-