eskort samsun

ÜNYENETHABER

DEV PROJELERLE İLÇEMİZİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

DEV PROJELERLE İLÇEMİZİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ
22 Nisan 2017 - 10:29

s

Çaybaşı’mıza içme suyu Gölet’inin yanı sıra sulama ve turizm amaçlı 2. Gölet’i kazandırıyoruz

 

İlçemizin su ihtiyacını karşılamak amacıyla DSİ tarafından ilküvez içme suyu göletine geçen yıl başlanılmıştı. Projemiz devam etmektedir.2019 yılına tamamlanıp su toplamaya başlaması bekleniyor. Bu Projemizin akabinde İkici bir projemiz olan sulama ve Turizm amaçlı gölet yapmak. Bunun için DSİ tarafından gerekli teknik incemeler yapıldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı İsmet YANIK şunları söyledi.

İlçemizin, doğası ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması amacıyla başlattığımız çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde ilçemiz göksu – kapılı yaylasına sulama ve turizm amaçlı ikinci göleti kazandıracağız. Yapılacak olan 2 gölet hem sulama hem de turizm amaçlı dinlenme alanı olacaktır.

Göksu – Kapılı yaylasına yapılacak olan 2. Gölet bittiğinde, Çevre düzenlemesiyle birlikte, geniş yürüme parkurları, bisiklet yolu, dinlenme tesisleri, mesire alanı, kayık sefası yapılması kısacası hem halkımızın güzel zaman geçirebileceği, hem de ilçemize gelen misafirlerimizin gidip faydalanabileceği güzel bir yer haline gelecek.

Bunun için DSİ gelen teknik ekipleri göksu – kapılı yaylasında teknik incelemeleri yaptılar. İnşallah kısa bir süre içersin de teknik incemeler biterek proje hayata geçecektir. Şimdiden 2. Gölet ilçemize hayırlı olsun. Dedi.

dddddd

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-