eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Bu kadar da olmaz”

“Bu kadar da olmaz”
25 Nisan 2017 - 10:30

gggg

“Bu kadar da olmaz”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Rıhtım ve Dolgu Projesi hakkında Kirazlimanı Mahallesi’nde ORÇEV tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ordu Çevre Derneği yöneticileri tarafından Taşbaşı, Kirazlimanı ve Güzelyalı Mahalleleri sakinleriyle yapılan toplantıda proje hakkında bilgi veren ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, “Ordu Büyükşehir belediyesi ÇED sürecini gereksiz hale getirmeye çalışarak usulsüzdük yapıyor.” dedi.

Üç aşamalı projefff

            Gönül, yaptığı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi sahilde dolgu yaptı. Yapılan bu dolgunun yasal olmadığını iddia ederek dava açtık. Bilirkişi Heyeti gelerek raporunu hazırlayarak mahkemeye sundu. Rapor haklılığımızı ortaya çıkardı. Raporda ÇED sürecinin yaşanması gerektiği ve geçersiz olan 1983 imar planına göre proje yapılamayacağını bildiriyor. İkinci projeye de dava açtık. Bu proje ise, rıhtım çevresinde yapılacak dolgu ve düzenlemeyi kapsıyor. Üçüncü aşamada ise rıhtımla Belde Otel arasının doldurulması ve rıhtımı içine alan ve rıhtımdan en az dört kat büyük liman yapılmak isteniyor.” dedi.

Kural tanınmıyor

            Ertuğrul Gazi Gönül, yapılan çalışmalarda uyulması gereken kuralların göz ardı edildiğini vurgulayarak, “Proje denizi, şehri ve bizlerin yaşamını etkiliyor ama bize bir şey sormuyorlar. ÇED sürecinden kaçıyorlar. Biliyorlar ki, ÇED sürecinde halkla toplantılar yapmak zorundalar. Halkın görüşünü almadan iş yapmayı alışkanlık haline getirdiler.” dedi.

Şehir beton deniz de betonlaşıyor

            Toplantıda söz alan mahalleliler, “Şehir yaşanmaz oldu. Her taraf beton oldu. Nerede yeşil alan varsa yok ediliyor. Kirazlimanı Mahallesinin kıyıları da betonlaştırılmak isteniyor. Ordu halkının sahil yolunun genişletmesine izin vermeyen yürüyüşleri olmuştu. Şimdi bu kazanımlar yok edilmek isteniyor. İskelenin, Kirazlimanı Mahallesi kumsalının yok edilmesine karşıyız. Elimizden geleni yapacağız. İlk olarak üç mahallede imza kampanyası başlatacağız.” dediler.

dddddd2

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-