eskort samsun

ÜNYENETHABER

Arazi için bilirkişi

Arazi için bilirkişi
25 Nisan 2017 - 22:15

FATSA-1

Fatsa’da arazi için bilirkişi

Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırma tesisinin kullandığı yolun kendisine ait olduğunu söyleyen Ali Atar, “Toprağıma sahip çıkacağım.” dedi.

Fatsa Yukarıtepe Mahallesi Mahsutlu mevkiinde Ali Atar’ın yeri için Ordu Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma kararı almış, buna karşı Ali Atar da dava açmıştı. Davada atanan Bilirkişi Heyeti incelemesini yaptı. Raporunu mahkemeye sunacak.FATSA

“Hazineden satın aldık”

            Yer sahibinin eşi Emine Atar, “Biz bu bahçeyi 80 yıl önce Hazineden satın aldık. Kök sökerek, kırık kazarak bu hale getirdik. Elimizden alınmak isteniyor, kabul etmiyoruz.” diyerek tepki gösterirken,oğlu Bayram Atar da, “Toprağımızı savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizde adalet kalmasa da ben vicdanların adaletine güveniyorum. Mutlaka kazanacağız, çünkü haklıyız.” dedi.

İkici dava

Ali Atar da kamulaştırmaya itirazdan önce, yolun kendisine ait olduğunu, bunu mahkeme kararıyla belgelediğini, yolu kapatma aşamasında madencilerin lehine arazisinikamulaştırdıklarını, bu nedenle de kamulaştırmaya itiraz ettiğin söyledi. Ali Atar süreçle ilgili şunları söyledi. “Daha önce komşularım kullansın diye 3 metrelik yol bırakmıştım. Madenciler yolu genişleterek 17 metreye çıkardılar. Cevat Atar yolu kapatmak için dava açtı, davayı kazandık. Mahkemeden yolu kapatma kararı çıkacaktı ki kamulaştırma yapıldı. Biz de kamulaştırmaya itiraz ettik.”

dddddd2

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-