eskort samsun

ÜNYENETHABER

Din Görevlileri Kardeşlerimiz Ramazan’a Hazır

Din Görevlileri Kardeşlerimiz Ramazan’a Hazır
25 Mayıs 2017 - 20:17

rrrr

Yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle Ordu din görevlileri dernek başkanı Ahmet Gündoğdu bir açıklama yaptı.

Ramazan, rahmettir berekettir, af ve mağfirettir diyen başkan Gündoğdu “yoğun bir manevi atmosferin yaşanacağı günlere giriyoruz. Bu mübarek aydan vatandaşlarımızın yeterince istifade edebilmeleri için bütün din gönüllüsü kardeşlerim hazır halde beklemektedirler. Camilerimizde okunacak hatimler, mukabeleler ve hep birlikte kılınacak teravihler ile büyük bir coşkuyu yaşayacağız. Manevi duygularımızın tavan yaptığı bereket ve rahmet dilimi olan bu ayda mazlumları, mağdurları ve muhtaçları unutmamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bu sene de ramazan ayı için “Üzerinde kardeşinin Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganı ile dünyanın dört bir tarafında yaşayan mazlumlara ulaşmak üzere seferberlik başlatmıştır. Kardeşlik kardeşi unutmamak, yalnız ve çaresiz bırakmamaktır. Bu sebeple bütün kardeşlerimizi başkanlığımızın bu çağrısına kulak vermeye davet ediyorum. Sofralarımızı muhakkak surette ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalıyız. Ramazan bizlere paylaşmayı öğütleyen ve hatırlatan bir aydır. Oruç sabırdır, merhamettir, aynı zamanda bütün kötülüklere karşı koruyucu bir kalkandır.”

Ramazan ayında din görevlilerinin çok yoğun bir mesai içerisinde olacaklarına dikkat çeken Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Din gönüllüsü meslektaşlarım her zaman olduğu gibi bu mübarek ayda da vatandaşlarımız ile el ele gönül gönüle kardeşlik köprülerimizi daha da güçlendirmek için gayret sarf etmeye devam edeceklerdir. Bu ulvi davaya hizmette Din gönüllüsü meslektaşlarıma başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin, tutacağımız oruçların bizleri günahlardan affolunmuş bir şekilde bayrama ulaştırmasını cenabı Allah (c.c)’dan niyaz ediyorum. Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Bu sebeple Kur’an’la olan ilişkimizi yeniden gözden geçirmek ve farkındalık oluşturmak için bir kez daha Kur’an’a ve onun ilahi mesajlarına kulak vermeliyiz. İdrak edeceğimiz Ramazan ayının bütün din gönüllüsü kardeşlerime, Diyanet camiasına, milletimize, devletimize ve âlem-i İslam’a hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Günahlardan ve kötülüklerden kurtuluş için bir vesile olan Ramazan ayının aynı zamanda mazlumlar ve mağdurlar için de zulümden kurtuluş günleri olmasını temenni ve dua ediyorum.”

dddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-