eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Alt Yapıda İki Takım Oyuncularının Örnek Kaynaşması

Alt Yapıda İki Takım Oyuncularının Örnek Kaynaşması
19 Haziran 2017 - 2:33

1706201702ugfk57

U-12 Liginde 2016-2017 sezonu oynanan maçlarla başladı. İki Ünye kulübünü karşı karşıya getiren maç Cevizdere Spor Tesislerinde oynanırken maç boyunca centilmence mücadele eden Ünye 1957 Spor ve Ünye Gücü F.K. takımı maç sonunda birbirlerini tebrik edip kutladıktan sonra tek karede birlikte fotoğraf verdiler.

 

U-12 Liginin ikinci maçında Ünye 1957 Spor ile Ünye Gücü F.K. takımları karşıya geldiler. Cevizdere Spor Tesislerinde oynanan maçta iki takım oyuncuları 50 dakika süren mücadelelerinde centilmenliği elden bırakmadılar. Maça birlikte kol kola çıkan iki takım oyuncuları maç sonunda da aynı görüntüyü verdiler. İlk yarısı son derece zevkli ve çekişmeli geçen mücadelede Ünye 1957 Spor devreyi 1-0 önde kapattı. Mücadelenin ikinci yarısında tüm oyuncularına şans veren Ünye Gücü F.K. 2007 doğumlu futbolcularıyla göze hoş gelen bir oyun ortaya koyarlarken Ünye 1957 Spor, bu yarıda üstünlüğü tamamen ele geçirerek peş peşe attığı gollerle son dakikalarda farkı açtı ve sahadan 7-0 galip ayrıldı. Kalesinde peş peşe goller görmesine rağmen küçük oyuncularını sahaya sürmeye devam eden Ünye Gücü Futbol Kulübü farklı yenildiği maçın sonunda rakip takım oyuncularını elde ettikleri galibiyetten dolayı tebrik etmeyi unutmadı.

Maç sonunda birbirlerini kutlayan iki takım futbolcuları aynı karede bir araya gelerek topluca fotoğraf verdiler. Ünye Gücü Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla, kulüp olarak alt yapıda U-13 Liginden sonra U-12 liginde mücadele ettiklerini, yarışmacı bir takım olmaktan ziyade skora bakmaksızın kadroda bulundurdukları tüm futbolculara sahada şans vererek onların maç tecrübesi kazanmalarına olanak sağladıklarını ifade etti. Kışla yaptığı değerlendirmede, “U-11 ve U-12 ligleri TFF’nin futbol şenliği kapsamında oynattığı ve Türkiye Şampiyonası olmayan en alt ligleridir. Futbol şenliği mantalitesinden hareketle biz de kulüp olarak farklı bir anlayışla maç için sahaya getirdiğimiz tüm oyuncularımıza maç tecrübesi kazanmaları için olabildiğince eşit şanslar vermeye çalışıyoruz. Skora oynamıyoruz, kimseyle yarışmıyoruz. Dolayısıyla 2005 ve 2006 doğumlu oyunculardan kurulu takımımızın oynadığı maçlarda 2007 doğumlu çocuklarımıza da görev veriyoruz. Amaç şenlikse biz de çocuklarımıza bu şenlikte olabildiğince sahada görev vererek skor ve kazanma endişesi gütmeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ünye 1957 Spor U-12 takımı teknik sorumlusu Hakan Kenanoğlu da bu yaş kategorisinde kendilerinin futbol şenliği kapsamında olaya yaklaştıklarını, netice olarak da U-12 Liginde mücadele edebilecek hem 2005, 2006 doğumlu sporcuların yanı sıra 2007 doğumlu oyuncularına şans vermeye devam edeceklerini söyledi. Kenanoğlu, alt yapı müsabakalarında çocukları kazanmaya yönelik motivasyondan çok hem bireysel anlamda hem de takım oyununu oynama anlamında gelişim sağlamalarının yolunu açmaya gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

eeeeeee

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P