eskort samsun

ÜNYENETHABER

Binlerce Aşure Dakikalar İçinde Bitti

Binlerce Aşure Dakikalar İçinde Bitti
30 Eylül 2017 - 15:53

fdvf

Ünye’de dernekler tarafından dağıtılan binlerce aşure vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle dakikalar içinde bitti.

Hicri takvime göre bugün 10 Muharrem yani Aşure günü. Aşure günü nedeniyle ERKAMDER ve SEMERKAND Vakfı Ünye’de aşure dağıttı. Şehrin işlek caddelerinde ve Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programlarda aşureler kısa zamanda tükendi.

ERKAMDER 2000 Aşure Dağıttı

Erkamder’in Ünye Şubesi’nde hazırlanan 2000 aşure Ünye Pazaryerinde caddede dağıtıldı. Aşurelere vatandaşların ilgisi yoğun olurken dakikalar içinde tükendi. Erkamder Başkanı Nurullah Sezgül “her yıl düzenlediğimiz programı bu yıl da gerçekleştirdik. İnşaalah vatandaşlarımıza şifa olur hem de Aşure Günü’nün önemini dikkat çekmek istedik. Bu akşam da dernek binamızda yatsı namazına müteakip bir programımız olacak. Muharrem Ayı ve Aşure konulu programımızda da aşure dağıtımı yapacağız. Tüm Ünyelileri programımıza bekliyoruz. Aynı zamanda her Perşembe akşamı dernek binamızda sohbetlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

SEMERKAND Meydanda Aşure dağıttı

Aşure günü nedeniyle Semerkand Vakfı görevlileri Ünye Cumhuriyet Meydanı’na getirdikleri büyük kazan ile vatandaşlara aşure dağıttı. Buradaki dağıtıma da vatandaşlar büyük ilgi gösterirken yaklaşık 20 bin aşure dağıtımı yapıldı. Ünye Semerkand Vakfı Gönüllüsü Ahmet Dolma “Aşure günü nedeniyle insanlara bu günü hatırlatmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Vatandaşlarımız bir yandan aşure yerken diğer yandan geçmişte bugün yaşanılanları hatırlıyor. Destek veren ve buradan aşure alan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

dfdd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-