eskort samsun

ÜNYENETHABER

FAHRİ ÇALIŞANLARDAN AŞURE ŞÖLENİ

FAHRİ ÇALIŞANLARDAN AŞURE ŞÖLENİ
14 Ekim 2017 - 14:36

aa

Ünye’de on altı yıldır faaliyetlerini aralıksız sürdüren Fahri Çalışanlar Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda aşure ile birlik ve beraberliğin önemine değindi.  Derneğin Ünye Cumhuriyet meydanında düzenlediği Aşure şölenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ünye’de her yıl 10-15 bine yakın aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Muammer Kıroğlu, hayırsever vatandaşlara derneğe üye olmaları konusunda çağrıda bulundu.

 “Derneğimiz fakir fukaraya, yardım maksadıyla kurulmuş” diyerek sözlerine başlayan Ünye fahri Çalışanlar Derneği Başkanı Muammer Kıroğlu;

“Derneğimiz hiçbir parti, hiçbir dini kurum ve kuruluşa bağlı değildir. Halktan aldığını fakir halka verendir. Kuruluşumuz 2002 yılı olup bugüne kadar devam etmektedir. Bugünde burada bir aşure şöleni yapılmaktadır. Aşure şölenimiz kuruluş yılından bu zamana kadar, on altı yıldır devam etmektedir. Ünye’nin Cadde ve sokaklarına, esnaflarına, mahallelerine ulaşılarak en az 10-15 bin kişiye hitap edecek şekilde hazırlanır. Derneğimiz devamlı on altı senedir bu hiazmeti devam ettirmektedir”.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Kıroğlu;

“Derneğimiz yalnız bu şölenle kalmamaktadır, bunun yanında fakir düşmüş, hasta olmuş ve kimsesiz olan insanlarımıza maddi, manevi gereken sağlık yönünden ne gerekirse onları yerinde inceleyerek onlara ulaşıp yardımlarımızı bu şekilde yapmaktayız. Süre gelen yardımlarımız üye aidatlarının dışında yardım sever vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılmaktadır. Derneğimiz sekiz yüz civarında üyesi bulunmaktadır. Faal olarak bunların 500 e yakını devamlı aidatlarını ödeyen üyelerdir. Dileğimiz bütün vatandaşlarımızın böyle bir hayır derneğine üye olup bu şenlikten, bu duadan yararlanmasını cani gönülden beklemekteyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

aaa

rekl-507x10241-507x1024

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-