eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE KÜLTÜR VE MUSİKİ DERNEĞİ BAŞKANI ÜRER, MÜZİKTE TEMEL EĞİTİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

ÜNYE KÜLTÜR VE MUSİKİ DERNEĞİ BAŞKANI  ÜRER, MÜZİKTE TEMEL EĞİTİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
25 Ekim 2017 - 1:38

 

vdvdv

Ünye’de 1966’dan bugüne müzik eğitimi veren Ünye Kültür ve Musiki Derneği kurs kayıtları devam ediyor. Piyano, keman ve gitar eğitimlerine ilginin daha yaygın olduğunu ifade eden Ünye Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Selçuk Ürer, kuruluşlarının 50. Yılını kutladıklarını belirtti. Müziğin yanlış öğrenildiğinde geri dönüşünün çok zor olduğunu kaydeden Başkan Ürer, öğrencilerin bu anlamda doğru seçimler yapması gerektiğine değindi. Başkan Ürer ile müziğe dair yaptığımız söyleşide bakın neler yer aldı.

 

Ünye Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Selçuk Ürer;a (2)

“Ünye Kültür ve Musiki Derneği 1966 senesinde kurulan bir dernektir. Haliyle zamana baktığımızda 50 yıllık bir süreci bitirdik. Bu yıl 50. Sanat yılımızı kutluyoruz. Faaliyetlerimizin alanı içerisinde enstrüman eğitimi,  nota solfej eğitimleri ve çeşitli çalgıların eğitimlerini yapmaktayız. Kursiyerlerimiz sekiz aylık bir süreçte kurs görüyorlar. Bununla paralel olaraktan o solfej, hem de çalgı eğitimi yapıyoruz. Tabi geniş bir kapasitemiz var. Eğitim veren arkadaşlarımızın hepsi bilgi birikimi olan donanımlı insanlar. Yaptığımız bu çalışmalardan iyi neticeler alıyoruz. Derneğin diğer farklı faaliyetleri de bunun paralelinde sürüyor.  Bu yıl Ekim ayının sonu itibariyle kurs kayıtlarımız bitecek, Kasım ayı itibariyle de yeni dönemin çalışmalarına başlamış olacağız” dedi.

Müzikte Köklü ve Düzenli Eğitim Çok Önemli…

Başkan Ürer; “Ünye’de müziğe olan ilgi güzel, iyi bir potansiyel var. Genç kesim özellik bir çalgı çalmayı öğrenmek istiyor. Müziği öğrenmek kolay bir şey değildir. İyi çalışmak lazım, iyi eğitmenler olması lazım, tecrübeli eğitmenler olması lazım. Ünye Kültür ve Musiki Derneğinin yetiştirmiş olduğu birçok müzik adamı, müzik insanı var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapan yetiştirdiğimiz arkadaşlarımız var. Türkiye’nin çeşitli okullarında öğretim görevlisi olarak çalışan arkadaşlarımız var. Köklü ve düzenli bir eğitim müzikte çok önemli ve şarttır” ifadelerinde bulundu.

Piyano, Keman ve Gitar gibi Çalgıların Öğrenci Sayısı Daha Fazla…

Ürer; “Bildiğiniz üzere keman yaylı bir çalgıdır. Bu çalgıya ilgi gayet güzel, derneğimizde de keman konusunda çok iyi eğitmenimiz var. Piyanoya iyi bir başlangıç yapmak lazım, temelinizde de bir şeyler olursa daha da iyi olacak tabi haliyle. Piyanoda da kursiyer sayımız bayağı iyi, kemanda yine keza öyledir.  Onun dışında gitar bölümümüz var. Gitar bölümümüzdeki eğitmenimiz branşında çok güzel bir okuldan mezun olmuş ve işini çok güzel yapan bir kişidir. Bateri dersleri veriyoruz, gençler tabi özellikle bateri çalgısını çok seviyorlar. Bateriyi ilkokul, ortaokul öğrencileri bile öğrenmek istiyor. Onları daha sakin günlerde ve zamanlarda derslere alıyoruz.  Tabi çok memnunuz baya iyi bir talep var. Onun dışında bağlama bölümümüz var. Türk halk müziği biliyorsunuz bir kültürümüz. Ülkemizin folklorunu temsil eden bir müzik var. Haliyle orada da çok iyi bir eğitmenimiz var, kendisi konusunda uzman bir eğitmen. Fakat piyano, keman, gitar gibi çalgıların öğrenci sayısı daha fazladır. Her şeyden önce müzikle uğraşacak olan insanların müziği öğrenecekleri yeri iyi seçmelerini istiyorum.  Çünkü müzik yanlış öğrenilirse o yanlışı düzeltmek kadar zor bir şey yok. Ama doğruyu doğru yerde öğrenirlerse onlar için çok daha güzel olur” diyerek sözlerini noktaladı.

 

DVDVDV

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-