eskort samsun

ÜNYENETHABER

TEHLİKE SAÇAN ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINIYOR

TEHLİKE SAÇAN ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINIYOR
20 Ekim 2017 - 0:48

rbrrf

Ünye’nin en eski ve en büyük mahallerinden biri olan Fevziçakmak mahallesinde mahalle sakinlerinin Çakır Medya aracılığı ile duyurdukları sıkıntıları son buldu. Haber  sonrası elektrik hatları yer altına alınmaya başlandı. Fevziçakmak mahallesi sakinleri mevcut elektrik hatlarına bağlı direklerin çok eski olduğunu ve yer yer direklerde kıvılcım ve ateş alma gibi sorunlarla karşılaştıklarını ifade ederlerken gelen hizmetle birlikte rahat bir nefes aldıklarını belirtti. YEDAŞ tarafından mahallenin belirli bölümlerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken mahalleli ekranlarımıza bakın neler kaydetti;

 

Mahalle sakini Hasan Bulat;

“YEDAŞ müdürlüğüne mahallemiz adına çok teşekkür ederiz. Tele havlu düştü gibi bir sürü sorunlar vardı. En azından bundan sonra bu olmadı. Burada direkler çürümüş dökülmüş, perişan olmuştu. Yer altına alınması çok güzel oldu”

Mahalle sakini İbrahim Çelik;

“1970 yılından beri buradayım. Direklerle ilgili sıkıntımız teller balkonlara çok yakın, birde araçlar buradan geçemiyor”

Mahalle sakini Şeker Çelik;

“Buradan rahatsız oluyoruz, kablolardan korkuyoruz.  Bazen kablolar ateş alıyor” dedi.

Elektrik hatlarıyla ilgili yüzden fazla dilekçe yazıp müracaatta bulunduklarını ifade eden Mahalle sakini Yaşar Yıldız;

“Fevziçakmak mahallesinin Fındıklı, Söğütlü, Tepeyolu, Çakın sokak, Menekşe sokak, Pazar yeri, Yeni camii yanı, Tamirhane sokak ve benzeri sokaklarımızın 20.05.2016 yılında Ordu il enerji koordinatör müdürlüğüne verdiğimiz binlerce, yüzlerce imza ile bu sokaklarımızdaki elektrik hataların yer altına geçirilişini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu aşamada da çalışmalar başlamıştır. Bu çalışmadan dolayı Ünye YEDAŞ müdürlüğüne, Samsun YEDAŞ Genel Müdürlüğü ve Ordu İl Enerji müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın balkonlarına, pencerelerine kadar yüksek enerji hattının gelmesinden dolayı hem bayanlarımız, hem de çocuklarımız can güvenliği tehlikesi yaşadığından, bu mahallemizde iki tane insan hayatını kaybetmiştir. Bu hizmetlerinden dolayı Ünye Çakır Medya yönetimi ve çalışanlarına da çok teşekkür ediyoruz. Şuanda mahallemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor”  diye konuştu.

YEDAŞ tarından Fevziçakmak mahallesinde sürdürülen elektrik hattının yer altına alınmasıyla ilgili çalışma tüm hızıyla devam ederken, sokaklara aydınlatma direkleri de yerleştiriliyor.

rekl-507x10241-507x1024

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-