eskort samsun

ÜNYENETHABER

Turizmciler Yönetim Kurulu Toplantısı Düzenledi

Turizmciler Yönetim Kurulu Toplantısı Düzenledi
20 Ekim 2017 - 13:09

nnnn

Ünyeli Turizmciler Yönetim Kurulu Toplantılarını  Yunus Emre Çay Bahçesinde kahvaltılı bir programla gerçekleştirdi. Ünye Turizm işletmecileri Dernek Başkanı Adnan Sobi, Kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada Ünye’de turizm anlamında yapılması gereken ve yapılanlarla ilgi birçok konuya değindi. “Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bir an önce kurulmalı” diyen Sobi,  Bölge ve Ünye turizmi noktasında bakın nasıl konuştu;

Ünye Turizm işletmecileri Dernek Başkanı Adnan Sobi;
“Bu toplantıyı yapmakta bizim birinci önceliğimiz 2017 yılının sektör açısından, Ünye açısında nasıl geçtiği ile ilgili konuşacağız. 2017 yılı Ünye’de yerli turizmin tavan yaptığı bir yıl oldu. Çünkü 52 gün 52 etkinlik adı altında Ünye’de sosyal hayatın standartların üzerinde olduğunu gösteren faaliyetlerde bulunuldu. Sektör anlamında bizim beklentilerimiz daha üst düzeyde olan özellikle alt yapının hazırlanması noktasında, biz derneğin kurulduğu günden bu yana iki ayak üzerinde topluyoruz ve çatıda da tamamını kapsayan korumalı mastır turizm planından bahsediyoruz. Bir şehir de turizm olacaksa bunun birinci ayağı deniz mastır projemiz, ikinci ayağı ise karasal anlamda sahada olan turizm mastır planıdır. Bunun üst düzeyi de korumalı turizm mastır planının tamamına eşdeğer olmasıdır.”

Kültür ve Turizm Daire Başkanlığının Eksikliği Hissediliyor

Dernek Başkanı Sobi;

“Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür ve Turizm Daire Başkanlığının bir an önce kurulması ve bunun sahaya bir an önce çıkması gerekir. Bu ertelendiği müddetçe Ordu’nun turizm şehri kimliğine eksi değer katmaktadır. Eğer bu birim kurulursa artı olarak yansıyacak ve planlı turizmin diğer illerdeki yanlışlıkların Ordu’da yaşanmayacağı bir ortam oluşmuş olacak. Ünye Belediyesi Kültür Yolu çalışmasında lokal anlamda çok özel ve örnek bir projeye imza attı, ama bütün yoğunluğunu buraya verirken diğer sahalarımızda biraz eksiklikler oluştu. Bunların başında At Hanımız ve Asarkayamız geliyor. Çünkü yön tabelalarımızda eksikliklerimiz var, biz dernek olarak her zaman Belediyemize raporlar veriyoruz, bunlarla ilgili saha çalışması yapıyoruz, bu noktada bizden destek istendiği taktirde, Ünye Turizmciler Derneği olarak biz her zaman sonuna kadar belediyemizin yanında olacağız” ifadelerinde bulundu.

 

“Ünye’de Kamp ve Karavan Turizmi Yavaş Yavaş Yok Oldu”

Başkan Sobi;

“Cumhuriyet meydanında Ünye’nin geçmişte müdürlük statüsü olan turizm ofisinin kapalı kaldığıyla ilgili bazı düşünceler var. Bu düşüncelere biz tam manasıyla katılmasak da eksikliklerin olduğunu düşünüyoruz. İl Kültür Müdürlüğü bu konuyla ilgili bakanlıktan memur talep etti. Ünye’nin bir diğer özelliği ise orta ve doğu Karadeniz bölgesinin kamp ve karavan turizminde başlangıç noktası olmasıdır. Ama son 10 yıldır maalesef örnek olan Ünye’mizin geriye doğru düştüğünü görüyoruz. Kamp ve karavan turizminin yavaş yavaş yok olduğunu Ünye de ki sahalarında daraltıldığını görüyoruz” diye konuştu.

“Ünye’de Teleferiği Talep Eden Ünye Turizm İşletmecileri Derneğidir”

Sobi;

“Ünye’ye teleferik yapılması noktasında bunu talep eden ve gündeme getiren Ünye Turizm İşletmecileri Derneği oldu. Bunun tek sebebi var, Çakırtepe ulaşılmaz bir nokta değil, yürüme mesafesinde olan bir nokta, ulaşım amaçlı değil, cazibe merkezi amaçlı düşünülen bir proje. İddia ediyorum, geçmişte de söyledim, dünyada olmayan bir şey Ünye’de olacak. Yani bu çok önemli bir nokta, turizmde eğer cazibe noktaları oluşturacaksanız insanların kafasında şöyle bir hevesi oluşturmanız gerekiyor. Yani en azından “denizin üzerinden teleferikle geçtim” dedirte bilecek bir noktada olacağız. Boztepe deki teleferiğin amacı biliyorsunuz ulaşım amaçlıdır. Burada kesinlikle sahayı birbirine bağlayan değil, olamayanı Ünye’de yapmak ve yeni bir algı oluşturmaktır. Dernek olarak biz bunun takipçiliğini yapıyoruz. Büyükşehir tabi ki siyasi bir kurum olduğu için belediye sosyal bir hareket bekliyor.  Yani “biz teleferiği” istiyoruz denmesini bekliyor. Biz dernek olarak istiyoruz ama Ünye olarak da istememiz gerekiyor. Burada Ünyelimize şunu anlatmak gerekir, teleferik ulaşım amaçlı değil, turizm şehri kimliğine artı değer kazandırmak amaçlı yapılacak diye anlatırsak, bu isteğin daha da gür sesli çıkacağı ve talebin büyükşehir tarafından karşılanacağını düşünüyorum.”  diyerek sözlerini noktaladı.

vvvvv

 

rekl-507x10241-507x1024

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-