eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU SMMM ODASINDA MUHASEBE BÜROLARINDA VE ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN ÖN MUHASEBE ELEMANLARI İÇİN ‘‘GÜNCEL VE PRATİK VERGİ, MUHASEBE UYGULAMALARI’’ KONULU EĞİTİM DÜZENLENDİ.  

ORDU SMMM ODASINDA MUHASEBE BÜROLARINDA VE ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN ÖN MUHASEBE ELEMANLARI İÇİN ‘‘GÜNCEL VE PRATİK VERGİ, MUHASEBE UYGULAMALARI’’ KONULU EĞİTİM DÜZENLENDİ.   
22 Ekim 2017 - 12:59

DSC_7640

 

Ordu Mali Müşavirler Odası, 21 Ekim 2017 Cumartesi Günü 13.30 – 16:00 saatleri arasında Oda Toplantı Salonunda muhasebe bürolarında ve şirketler çalışan ön muhasebe elemanları için ‘‘Güncel ve Pratik Vergi, Muhasebe Uygulamaları’’ konulu eğitim düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Oda Sekreteri M.Ender Sönmez, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit Gültepe, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, Staj Komisyonu Başkanı Mustafa Çörtük, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Halil Demirel muhasebe bürolarında ve şirketlerde çalışan ön muhasebe elemanları, stajyerler ve Stajyer aday adayları katıldı.

Açış konuşmalarını yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Bu ülkede en önemli sorun mesleksizliktir. Ülkemiz de hizmet türü ne olursa olsun nitelikli ara eleman ihtiyacı var. ’’ Dedi. DSC_7630

‘‘Oda tarihinde muhasebe çalışanları için bu ilk toplantıdır. Bizler bugün değerli yönetici arkadaşlarımızın katılımı ile muhasebe bürolarında ve şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın temel muhasebe ve vergiyle, sosyal güvenlikle ve TTK ile ilgili bilgileri aktarmak bununla ilgili ceplerine kısa bilgiler koymak istedik. Bu camiada yer alan arkadaşlarımıza kısa bilgiler aktarmak için buradayız. Mutlaka yanınızda çalıştığınız değerli meslek mensubu arkadaşlarımız size daha fazlasını anlatıyordur. ’Mali Müşavir, Mühendis, Avukat, Doktor vb. birçok meslek grubu var ama uygulamaları yürütmek üzere çalışan ara elemanı yok. Bu ülkede en önemli sorun mesleksizliktir. Ülkemiz de hizmet türü ne olursa olsun nitelikli ara eleman ihtiyacı var.  Muhasebe mesleğinde de ara eleman çok önemlidir. Biz bu gün muhasebe ara elemanları için bazı şeylerin altını çizmek, onların mesleğe bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Bir muhasebe bürosunda, bir şirketin en temel işlevini üstlenen kişi muhasebe ara elemanlarıdır. Muhasebe ara elemanlarının niteliğinin, kalitesinin, kültürünün arttırılması için bu toplantıları hazırlıyoruz. ‘’dedi.

Amacımız kaliteyi yukarı çıkarmaktır.

‘‘Ordu Mali Müşavirler Odası olarak bundan sonra yılda en az iki defa bu toplantıları yapacağız. Toplantılarımızı sadece bilgilendirme toplantısı olarak değildir. TESMER Ordu Şubesi ile beraber bir cumartesi günü bütün gün olarak gerek kendi hocalarımızla, gerek dışarıdan getireceğimiz hocalarımızla iki saat vergi, iki saat sosyal güvenlik, iki saat tek düzen hesap planı, iki saat TTK olarak  kurslarımızı, seminerlerimizi sizler için düzenleyeceğiz. Amacımız kaliteyi yukarı çıkarmaktır. Herkes gibi uyur, herkes gibi gezer, herkes gibi maç izlerseniz maalesef sonuçları da herkes gibi olacaktır. Eğer farklı bir sonuç bekliyorsanız toplama, çıkarma işleminin sonucunu farklı olmasını istiyorsanız sizlerin de bir farkındalık yaratması gerekiyor.‘’ dedi.

Konuşmasının devamında Vergi Mevzuatı İle İlgili Güncel Konular, Tek Düzen Muhasebe Hesap Planında Yer Alan Özellikli Hesaplar İle İlgili Bilgilendirme, TTK Mevzuatı İle İlgili Güncel Konular (envanter, genel kurullar, teknik iflas v.b) konular ile ilgili bilgiler paylaştı.

Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez ise İş Kanunu ve SGK Mevzuatı İle İlgili Güncel Konular ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Soru-cevap bölümü ve katılımcılarla topluluk fotoğrafı ile eğitim sona erdi.

 rekl-507x10241-507x1024

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-