eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bİ’ LİRAN VAR MI?

Bİ’ LİRAN VAR MI?
24 Ekim 2017 - 9:28

yesilay-dan-bagimlilikla-mucadele-cagrisi-bi-liran-var-mi

 

Bİ’ LİRAN VAR MI?

 

Asırlık deneyimi ile tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı üzerine mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon saymıştır. Ve bu yoldaki gücünü de farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan, gönüllülerinden almaktadır. Yeşilay da bağımlılığa karşı verdiği mücadelede kamuoyunun desteğine ihtiyaç duymakta ve herkesin bu mücadelenin bir parçası olması için istek uyandırmayı amaçlamaktadır.

Türkiye’nin en önemli sağlık sorunları haline dönüşen uyuşturucu bağımlılığı, sokaklara yansıyan görüntülerin artması toplumda derin bir üzüntüye neden oluyor.  Yeşilay olarak, halkın desteğini yanımızda hissetmek amacıyla “Bi’ liran var mı” ana teması ile bir bağış kampanyası başlattık. Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun” çağrısında bulunuyoruz.

Bİ’ LİRAN VAR MI?

Yeşilay, toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışması yapan bir halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yapan bir sivil toplum kuruluşudur.  Asırlık deneyimi ile bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknolojinin kötüye kullanımı üzere mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon saymıştır. Ve bu yoldaki gücünü de farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan, gönüllülerinden almaktadır. Yeşilay da bağımlılığa karşı verdiği mücadelede kamuoyunun desteğine ihtiyaç duymakta ve herkesin bu mücadelenin bir parçası olması için istek uyandırmayı amaçlamaktadır.

 

Yeşilay bağışlarla neler yapıyor?

Türkiye’nin bağımlılık alanında ilk ve en büyük sivil toplum olması, projelerinin de dünyada model olarak uygulanması Yeşilay’ın en önemli ve belirgin özelliğidir. Halk sağlığı ve bağımlılıkla mücadele alanlarında çalışmalarını sürdürebilmesi için gönüllü desteği ve ayni-nakdi bağışlar her STK’da olduğu gibi Yeşilay’da da önemli bir ihtiyaçtır.

Koruma ve önleme alanında yapılan eğitim programları ve projelerin yanı sıra rehabilitasyon sürecine de giren Yeşilay, şu an alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği vermektedir. Türkiye’deki tüm okullarda uygulanan ve yaş gruplarına özel hazırlanmış Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlılıkları önleme alanında geliştirilen projelere verilen mali destek programları, yayınlar, bağımlılık arşivi, gençlik projeleri, üniversite ve kurum işbirlikleri, uluslararası arenadaki çalışmalarıyla Yeşilay dünyaya örnek ve lider sivil toplum kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hem bu mücadeleye ortak etmek hem de çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamak için de halkın desteğine ihtiyaç duyuyor.

Bi’ liran var mı?001-Foto

Dışarıda sizden para isteyen bir kişiyi geri çevirmemek, belki de farkında olmadan o kişinin bağımlılık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Yeşilay da bu şekilde amacına ulaşmayan paraları hatırlatmak ve paralarını daha değerli bir amaç uğruna kullanmalarını sağlamak amacıyla duyarlı tüm vatandaşlarımıza “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun” diyor.

Bağış için: biliranvarmi.com

 

Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkat çeken Yeşilay, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Bağışçılar biliranvarmi.com sitesi üzerinden istedikleri miktarda kolayca bağış yapabiliyor. Yanı sıra 1 TL ya da YEŞİLAY yazıp 2423’e gönderilen SMS’lerle, bağışçılar Yeşilay’a 1 TL destekte bulunabiliyor.

 

Ana mesajlar

1)Madde bağımlılarına verdiğiniz her lirayla belki siz de farkında olmadan, onların madde alımını kolaylaştırıyorsunuz. Lütfen, “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun”

 

2) 97 yıldır çocukları bağımlılıklardan uzak tutmak için mücadele ediyoruz. Bunu ancak birlikte başarabiliriz. Lütfen, “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun”

 

3) Koruma, önleme, bilgilendirme temelli eğitim programlarımızla bağımlılıklar dokunmadan, çocuklara önce biz dokunuyoruz. Bu nedenle Lütfen, “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun”

 

4) Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ücretsiz olarak bağımlılara el uzatıyor, onlara hayatın renklerini kazandırıyor. Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Lütfen, “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun”

Yeşilay olarak, halkın desteğini yanımızda hissetmek amacıyla “Bi’ liran var mı” ana teması ile bağış kampanyası başlattık. Sokakta Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran İyi niyetli ve yardımsever, Hamiyetperver insanımıza “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun” çağrısında bulunuyoruz. “Bi’ liran var mı” ana temalı bağış kampanyasına desteklerinizi lütfen esirgemeyiniz.

 

 

Cengiz KESKİN

Türkiye Yeşilay Cemiyeti

 

Ordu Şube Başkanı

DVDVDV

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-