eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE ADLİYESİNE MAHKEME YÖNETİM SİSTEMİ KURULUYOR

ÜNYE ADLİYESİNE MAHKEME YÖNETİM SİSTEMİ KURULUYOR
26 Ekim 2017 - 21:54

ab

 

Ünye Adalet Sarayında mahkeme yönetim sistemi kuruluyor. Ünye’de yeni göreve başlayan Başsavcı Soner Aygün, Adalet Sarayında Mahkeme Yönetim sistemi oluşturulacağını kaydetti. Başsavcı Aygün mahkeme yönetim sisteminin yanı sıra engelli otoparkı ve giriş katta yer alacak danışman büroları  gibi birçok konu hakkında da bilgi verdi.

 

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün;

“Mahkeme yönetim sistemi şu şekilde olacak, öncelikle buraya gelen vatandaşlarımız, adliyenin girişinde direk, hatta şuan kadastro mahkemesi olan yer girişte sol tarafta, ayrıca orada iki odamızı ön büro sisteminde yapacağız. Ön büroda tüm evraklar gelecek ve orada tarama işlemleri yapılarak adliyenin diğer birimlerine ulaşacak. Bu kapsamda da vatandaşlar, şurası nerede diye kat arayışı yapmayacak. Bunun içinde aynı zamanda bir danışma kuruyoruz, giriş kısmına danışmamızı yapacağız ve özelikle son zamanlarda yaşanan, özelikle güvenlik kapsamında yaşanan sıkıntılar neticesiyle, bu mahkeme yönetim sistemiyle birlikte kurulacak, yine bu sistemin içerisinde yer alan güvenli girişli kapılar yapılacak koridorlara. Danışmadan alınacak kartla gidilmek istenen kata ulaşım sağlanacak ve o kartlarla şifreli kapılardan geçilerek makamlara yada kalemlere geline bilinecek. Tabi adliyemizin fiziki planı daha geniş olmuş olsa daha güzel olacaktı. Şuan Adalet Bakanlığında yeni yapılan adliye saraylarında da özellikle mahkeme yönetim sistemleri gündeme geliyor. Duruşma salonları yine birinci katta giriş kısmında olacak. Oralarda açık alanlar olacak, girişte sol tarafta bir danışma kuracağız o danışmada vatandaşlarımız kimliklerini ibraz ederek gitmek istedikleri kata ilişkin kartlarını alacaklar.”

Personelimizde Eksilme Oldu…

Başsavcı Aygün;

“Yakın bir zamanda faaliyete geçecek, ama personel desteğiyle bunun geçmesi lazım.  Ön bürolar hakikaten adliyenin ilk gelen evrakın kabul olduğu oradan taranarak UYAP dediğimiz, Bakanlığımızın kullandığı sistem anlamında mahkemelerine yada savcılara dağıtılacak bir sistem olacak. Tabi bunu yaparken adliyenin dediğim gibi fiziki şartları ve personeli çok önemli. Bizde elbette yaşan 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yaşanan süreçte bizimde personelimizde eksilme oldu. Yerine kayyum olamadı ama önümüzdeki yıllarda Adalet Bakanlığı 2018 yılına planlanıyor özellikle personel eksiklerini de giderecekler. Eksikliklerimiz giderildiğinde daha güzel faaliyetler içerisinde olacağız” dedi.

Adliyelere Gelmek Zulüm ve Zorluk Olarak Nitelenmeyecek…

Aygün; “Adliyemizin eskiden fueloil ile yakıtı vardı, doğal gaz Ünye’ye geldi, biz şimdi doğalgaz işlemini de gerçekleştiriyoruz, bitmek üzere. En kısa zamanda doğalgaz faaliyetine döneceğiz daha temiz olacak, hem çevre açısından da. Özelliklede engelli vatandaşlarımız açısından işlemleri yapmaya çalışıyoruz, bu sene bitireceğiz diye umut ediyoruz. Asansör bunun önceliği oldu, yine bir engelli danışma masası kuracağız aşağıya, engelli otoparkı kuracağız. Engelli otoparkı kapsamında da buton çağrı merkezi şeklinde bir sistemle engelli masasına ulaşım olacak. Yerine göre masadaki görevlimiz yanlış başına gelen engelli vatandaşımıza yardım edecek. Rampamızın eğimini yüzde 8’e çekeceğiz bu anlamda çünkü orada ciddi bir çalışma olacak. Aynı zamanda görme engelli vatandaşlarımız için yapılacak şeritler, noktalama işaretleri, yürüme yoluyla bunu gündeme getireceğiz. Adliyemizin eksikliklerinden bir tanesi de engelli tuvaleti, giriş kata bir tane engelli lavabosu ve tuvaleti yapılacak.  Tabi bu şartlar da biz Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çerçevesinde kurulan bir sistemde denetim yapılması gerekiyor, onu da bekliyoruz açıkçası. Yapılmasını da istiyoruz ki eksikliklerimiz neyse yapalım. Biz bu konuda örnek olalım diğer kurumlara, çünkü Adalet Bakanlığı ciddi manada bu işlemler için para harcamış durumda ve çokta önem veriyor. Aynı zamanda yine merdivenlerdeki küpeştelerin yapımı, 70cm olacak şekilde onları yapacağız. Bu anlamda da engelli vatandaşlarımız açısından adliyelere gelmek zulüm, zorluk olarak nitelenmeyecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

DVDVDV

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-