eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kent Konseyi Kadın Meclisi 3 Yılın Raporunu Verdi

Kent Konseyi Kadın Meclisi 3 Yılın Raporunu Verdi
24 Ekim 2017 - 15:34

a

Ünye Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi bir yılın ardından değerlendirme toplantısı yaptı. Yapılanlar ve yapılacakların masaya yatırıldığı toplantıda yapılan çalışmalar bir yıllık süreçte dolu dolu geçtiğini gösterdi.

Bir yıl Dolu Dolu Geçti

Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu yaptığı açıklamadaaa, “Ünye Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi bulunmakta. Kadın meclisimiz bu meclisler arasında en aktif çalışandır. Bu nedenle ben kadın meclisimize teşekkür ediyorum. Kadın Meclisimizin birinci yıl dönümü dolduğu için bir genel kurul yaparak yeni yönetimini seçmesi gerekiyordu. Kadın Meclisimiz kendi için yaptığı istişare sonucu aynı kadro ile bir yıl daha devam etme kararı aldı. Ben yeni dönemde de çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

3 Yılın Raporunu Verdi

Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir ise yaptığı konuşmada geçen bir yıl içinde yapılanları aaaanlattı.

Kadınlar tarih boyunca toplumların varoluşunda önemli bir rol oynamışlardır. Kadın hayatın ve toplumun temel taşıdır  ve kadın her yerdedir  ve  olmalıdır.  Kadın Meclisini amacı ; Kadınların toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olmalarını , kent  ve kadın sorunları karşısında bilinçlenmelerini ve politikalar oluşturmalarını, projeler üretmek ve proje-lerde aktif rol almalarını her türlü şiddete karşı mücadele etmelerini sağlamak, kadınların kentsel  ya-şama katılmalarını ve kente ait olma duygularını geliştirilmesine katkı  sağlamak ve kadınları her alanda desteklemektir . Kadın  Meclisi  gönüllülük ve devamlılık esasıyla çalışan demokratik bir platformdur.24 Ekim 2015 yılında göreve başladık .Basın açıklamasını da seçim tarihimiz olan bugün yapma kararı aldık. Bu güne kadar 35 adet toplantı yaparak  Yürütme  Kurulu  toplantılarımızda aldığımız kararlar doğrultusunda  projeler  oluşturduk” dedi.

2015 Yılı çalışmaları

25.11.2015 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde  Ünye İskelesinde bir Basın Açıklaması yapılarak iskeleden denize renkli karanfiller attık .Kadın  ve  Şiddet Platformu ile mahalle ziyaretlerimize Ortayılmazlar Mah. den başladık. Süreç içerisinde mahalle ziyaretlerimizi devam ettirmekteyiz.

2016 Yılı çalışmaları

26.02.2016 Orbel Genel  Sekreteri  Mustafa  ÇÖPOĞLU ‘nu ziyaret ederek “Balkonlarımız Çiçek Açtı” projemiz için yardım almak üzere projemiz  hakkında bilgi verdik.

21.04 2016’da aynı projenin gelişme aşamasında  Orbel Park  ve  Bahçeler  Müd.  Mustafa  Dikci’yi ziyaret ederek proje dosyamızı  sunduk.

07.05. 2016 Anneler  Günü  programı için Tekkiraz  Ahmet  Cemal  MAĞDEN  Hu zurevine ziyarette bulunduk.

25.05.2016 Türk Kadınlar Birliği Ünye Şubesinin düzenlediği Ünye Çalıştayı’na katıldık.  14.06.2016 “Balkonlarımız  Çiçek  Açtı” projemizin  lansmanını Ünye  Belediye  Başkanı  Ahmet  Çamyar’ın da katılımıyla yaptık. Çamurlu, Ortayılmazlar ve Çömlekci  Mah. Askerlik  Şubesi’nden eski Devlet Hastanesine kadar olan sahil bandındaki 77 adet binanın balkonlarına  1000  adet saksıyı 3000 adet kök sardunya ve petunya çiçeğini dikilmiş olarak askı aparatları ile birlikte dağıtarak projemizin ilk ayağını hazırladık. Kentimizin  güzelliğine katkı  vermek üzere, hanımlarımızı  devamlılığı olan projemize dahil ettik çiçeklerimize iyi bakılmak üzere onlardan söz aldık. İleriki süreçte projemizi geliştirmek üzere  “En Güzel Balkon” yarışması  düzenleyerek projemizi  destekleyen  bir etkinlikle devam edeceğiz.

24.11.2016 Öğretmenler günü dolayısıyla değerli öğretmenimiz  Yüksel DİNÇ’i evinde ziyaret ettik.

25.11.2016 Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü  dolayısıyla “Kadın ve Şiddet” paneli düzenledik.

28.12.2016 “Altın Şişler Çocuklarımız İçin Örüyor” Projemiz  için 129 öğrenciye hediye edilmek üzere Atkı ve Bereler  ördük. Kadın Meclisi Üyelerimizle  birlikte Ünyeli  hanımlarımıza yünleri  dağıtarak atkı ve berelerin  örülmesinde  onlardan da yardım alarak Kadınlarımızı bu projeye dahil ettik. Ünye Yenikent  İlköğretim okulanda  Ünye  Beledi-ye  Başkanı Ahmet  Çamyar , Milli  Eğt. Müd. Musa  Erdem’in de katıldığı faaliyetimizi yaptık. Aynı  gün Ünye  Belediye  Başkanı  Ahmet  Çamyar’ın  Pelitliyatak  İlköğretim Okulu’na yaptığı ziyarete eşlik ederek   öğrencilere kışlık mont dağıtımına katıldık.

2017 Yılı Çalışmaları

8 Mart Dünya  Kadınlar Günü dolayısıyla Ünye Kent Konseyinin hazırladığı 1 haftalık programa “Kadının Resmi” adlı resim sergisini hazırladık. Kadın temalı resim sergisini Ünye Yalı Kilisesinde sergiledik. Ünye  Belediye  Başkanı Ahmet Çamyar , Ünye  Kaymakamı  Ümit  Hüseyin  GÜNEY  ve davetlilerin katılımıyla sergi açılışlımızı yaptık. Hafta boyunca süren etkinliklerde sağlık paneli , tiyatro gösterisi  ve Ketem in çalışmalarına katıldık.

24.05.2017 Anneler  Günü programımızı  Ünye İlçe  Jandarma  Komutanlığındaki  askerlerimiz ile gerçekleştirdik. Kadın Meclisi üyelerimizin kendi hazırladığı ikramlarımızla  Jandarma  Komutanlığını  ziyaret ederek annelerinin yerine askerlerimizle birlikte olduk.  25.09.2017  “Her Çocuk Bir Işık” projemiz  için Erenyurt İlköğretim  okuluna Ünye  Belediye  Başkanı  Ahmet  Çamyar , Ünye  Milli Eğitim Müd. Tamer UYSAL  Şb . Müd.  Ünye’nin  Dünkü  Çocukları  Derneği Başkan ve Üyeleri, Ünye Müze Evi  Müd. Kent Konseyi  ve Kadın Meclisi olarak ziyaret ederek faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Çocukların okula motivasyonları ve  eğlenceli bir gün geçirmelerini hedeflediğimiz projemiz kapsamında  Ünye’nin  Dünkü Çocukları ile eski oyunlarımızı oynadık kukla gösterisi izlettik. Öğrencilere simit, pamuk şekeri  ve dondurma dağıtarak onlarla mutlu ve eğlenceli  bir gün geçirdik. Bu projeyi Kadın Meclisinin devam eden projelerinden biri olarak diğer okullara da uygulamak üzere karar aldık.

Yaptığımız etkinlikler sırasında duygusal  ve  bir o kadar da mutlu anlar yaşadık. Çoğu zaman  hüzünlerimiz  ve sevinçlerimiz birbirine karıştı, gerçek ve samimi duyguları paylaştık. Ünye  Kent  Konseyi  Yürütme  Kurulu,  Kadın Meclisinin çalışma performansını  ve projelerini  değerlendirerek  devamlılık  önerisinde bulunmuştur. Bu öneri  Kadın Meclisi  Yürütme  Kurulunun oylamasına sunularak  kabul edilmiştir. Ünye  Kent  Konseyi  Kadın Meclisi Başkanı olarak; bu saygın ve onurlu  görevi bir dönem daha yürütme kurulu üyelerimizle birlikte devam ettirme yetkisi  vererek teveccüh gösteren, Ünye Kent Konseyi  Başkanı  Musa Özgür Kıroğlu, Genel Sekreter Saadet Sarı  Güler  ve Ünye Kent Konseyi  Yürütme Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

DVDVDV

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-