eskort samsun

ÜNYENETHABER

TMO ALIMLARI PİYASADAKİ FINDIK FİYATINI YÜKSELTİR

TMO ALIMLARI PİYASADAKİ FINDIK FİYATINI YÜKSELTİR
26 Ekim 2017 - 21:50

a

 

Ünye serbest piyasasında fındık fiyatı yerinde saymaya devam ederken, borçlu birçok fındık üreticisinin mahsullerini maliyetine satmak zorunda kaldı. Arzanoğlu Tarım Ürünleri işletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu “TMO fındık alımlarına devam ettiği takdirde fiyatlar kendini toparlayacaktır” dedi. Serbest piyasadaki fındık fiyatlarıyla ilgi bilgi veren Arzanoğlu, üreticinin tavrına yönelik bakın neler kaydetti;   

Arzanoğlu Tarım Ürünleri işletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu;

“Bugün itibariyle fındık fiyatımız 50 randıman 8.25 TL, net 8 TL’den para geçiyor ele. Fındığın gelişi çok az yok denecek derecede şuan. Göründüğü kadarıyla ağırlıklı olarak TMO’ya gidiyor, TMO’da 50 randımanı 10 TL’den alıyor. TMO’nun 80 bin tona kadar fındık aldı, bu iyiye işarettir zaten yüz bin ton fazlalık fındık var.”

Üretecinin Sabırlı Olup Beklemesi Lazımaa

Arzanoğlu; “Yılbaşına kadar yüz bin ton alırlar diye düşünüyorum sonrasında fiyatların da daha iyi olacağını umut ediyorum. Köylümüzün beklentileri var, tabi ki şuan ki fiyatlar maliyetlerinde. Toprak mahsulleri iyi ki devreye girdi, iyi ki fındık alıyor, eskisi kadar çürüğü pek ayırmıyor, ayırsa bile 43-47 randımana kadar fındık aldığını duydum. Bu yıl çürükten dolayı bayağı sıkıntı çekildi. Bu yılki rekolte 675 bin ton TMO 100 bin tonunu alırsa piyasada 550 ile 575 bin ton fındık olacak tahmin ediyorum fiyatlar biraz daha toparlayacaktır kendini. Üretecinin sabırlı olup beklemesi lazım çünkü fiyatlar şuanda çok düşük. TMO bu şekilde fındık almaya devam ederse fındık fiyatları düzelecektir, kendini toparlayacaktır” dedi.

DVDVDV

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-