eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE KENT KONSEYİ BELEDİYEYLE BİR ARAYA GELDİ

ÜNYE KENT KONSEYİ BELEDİYEYLE BİR ARAYA GELDİ
27 Ekim 2017 - 13:29

aaaaaa

Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Ekim Ayı 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk parkı restoranında gerçekleştirilen toplantıda ekonomik büyüme, çevre koruma organize sanayi, alt yapı ve ulaşım gibi birçok akonu görüşüldü. Ünye Belediyesi ve Kent Konseyinin düzenlediği toplantıda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Belediye Başkan Yrd. Erhan Eren, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kent konseyi yürütme kurulu üyeleri yer aldı.

 

“Ekim ayının 2. Olağan kongresini burada genişletmiş olarak yapmayı kararlaştırdık” diyen Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu;

“Kent konseyimiz Temmuz ayında iki karar almıştı, bu kararlardan birisi üç ayda bir yürütme kurullarımızla birlikte Ünye Belediyesiyle buluşmak, bu konuda ortak yönetişim ilkesini hayata geçirmek şeklindeydi. Diğer taraftan bir kararımız yine kent konseyimizin esas yapısını oluşturan genel kurul üyelerimizle birlikte yine bu şekilde genişletilmiş toplantılarımızı altı ayda bir asyapma kararı almıştık. Bu kararları almaktaki amacımız hedefimiz esas itibariyle katılımcı demokrasi temelinde kurulan bu anlamda yerel ölçekte ve ulusal manadaki demokrasinin gelişmesinin esas ayağını oluşturan katılımcı demokrasi temelinde Ünye Kent Konseyinin genel kurul üyelerini ve genel kurul üyelerinden hareketle seçilmiş gününde kurulanı birlikte bir arada buluşturmak. Katılımcı demokrasi temeliyle kurulan Kent Konseylerinin esasını teşkil eden özgür ve çalışma alnını oluşturan ortak yönetişim ilkelerini de hayata geçirmek. Bu anlamda şehrimizde hizmet ve yatırımların öncülüğünü yapan Ünye Belediyesinin kentimizle ilgili çalışmalarını değerlendirmek, yapılanları gözden geçirmek, yapılmasını istediklerimizi ifade etmek ve bu anlamda kentimizdeki ortak yönetişimin gereğini ortaya koymak olacaktır. Ortak yönetişim gereği olarak tüm yürütme kurulu üyelerimiz gerek kent konseyi, gerekse kadın meclisimizin yürütme kurulu üyeleri, engelliler ve gençlik meclisi kurul üyelerimiz belediyemizle, belediye başkanımızla paylaşmak istediği şehrimizin geleceğiyle ilgili paylaşmak istedikleri her şeyi burada ifade edebilecekler. Bu şehri ne kadar tanıyorsak o kadar seviyoruz. Kentimizle ilgili gerekli bilgileri öğrenmemize, birbirimizle paylaşarak öğretmemize çok büyük ihtiyaç var” dedi.

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar;

“Biz Ünye Belediyesinde önce belediyeyi yapılandırarak işe başladık. Yedi yüz beş olan personel sayımızı dört yüze düşürdük. Bu aaaabize aylık 700 bin lira civarında bir kaynak tasarrufu sağladı. Burada zaman zaman yalan haberler dolanıyor. Belde belediyelerinden gelen 55 tane personeli direk diğer kamu kurumlarına gönderdik. Araç sayımızı 158’den 47’ye düşürdük. Bu araçların tamamına yakını hurdaydı. Bir yıllık toplam parça gideri 4,5 milyon bu araçların. Şimdiki parça giderimiz 720 bin lira gerisi belediyenin kasasında kalmış. Yakıt gideri 420 bin litreden 220 bin litreye düşmüş. Öbür taraftan kent bilgi sistemini kurduk. Kent bilgi sitemiyle tam 9 milyonluk kaçak emlak vergisi tespit ettik. Kent bilgi sistemiyle tek, tek binalar tespit edilince bu açıklar ortaya çıkmış oldu. Belediyede biz gelene kadar satın alma birimi yoktu. Her müdürlük kendi satın almasını kendi yapıyordu. Satın alma birimi bir defada ihaleye çıkıyor, en alt teklif nedir 3 lira 3 liradan alıyor.”

 

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Asfaltı Başlayacak

Başkan Çamyar; “Alış veriş merkezini yerinde kültür sarayı ve belediye sineması vardı. Dışarıdan “Burayı belediye yapsaydı olmaz mıydı, neden kat karşılığı verdiniz?” diye konuşuyorlar. Oranın yapım maliyeti 35 trilyon. Ünye Belediyesinin bir yıllık toplam bütçesi 50 milyon. Ben bu 50 milyonun içinden maaş mı ödeyeyim, yol mu yapayım, çöpümüzü mü toplayayım, hizmet mi üreteyim, yoksa 35 milyonu oraya mı mahal edeyim? Gerçekçi olacağız. Onun için biz ortaya çıkan esere ve belediyenin kasasına giren paraya bakacağız. Rüzgarlı sokakta 4 bina yıktık. 4 binanın kamulaştırma bedeli 5 milyon lira. Orada şantiyeyi kaldırdık, bir hafta sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltı başlayacak. İnsanlarımız çınarlık caddesinden yukarıya doğru direk sanayiye doğru Akkuş-Niksar caddesine paralel bir caddeden gitmiş olacaklar” dedi.

Kültür Merkezi Aralık Ayı Gibi İhaleye Çıkacak

Çamyar; “Pazaryerinde yaklaşık 250 tane esnaf var. Her birinin derdi, düşüncesi, fikri ayrı. Biz bu arkadaşlarımızla bir vesile ile oturduk bir noktada uzlaştık. Onlara kapalı çarşıyı inşa ettik ve bu esnaflarımızı kapalı çarşıya yerleştirdik. Böylelikle 24 dönümlük bir alan boşalttık. Bu 24 dönümlük alanın etrafında 32 dükkan, ortasında Cumhuriyet Meydanından daha büyük 9 dönümlük meydan ve o meydanın altında 400 araçlık otopark var. Hemen yanı başında da 6,5 dönümlük kültür merkezi için ihaleye çıkılacak. 6,5 dönümlük alanı 40 milyonluk değer tespiti yaptırmak suretiyle belediyeyi 40 milyonluk borç batağından kurtarmış olduk. Hem belediyeyi borçtan kurtardık hem de 10 milyonluk kültür merkezi yaptırmak suretiyle 6.5 dönümlük alana 50 milyonluk ödediler. Bu akılcı bir yatırımdır. Kültür merkezi aralık ayı gibi ihaleye çıkacak. İçerisinde 650 işçilik bir, 250 işçilik 2 salon olmak üzere toplamda 3 salon ve 1 kütüphanesi var. İçerisinde farklı alanlarda sınıfların olduğu çok fonksiyonel bir kültür merkezi ihalesini aralık ayı içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Oradaki otoparkı ise özellikle istedik. Çünkü otoparka günlük giriş çıkışlardan nakit para akışı olsun ve belediye rahatlasın diye. Ben göreve geldiğimde Ünye Belediyesinin yıllık kira geliri 1 milyondu. Şuan ise yıllık kira gelirimiz 3 milyon” diyerek sözlerini noktaladı.

Bayramca’ya Tapu Müjdesi

“32 yıldır çözülememiş Bayramca Mahallesi’ndeki tapu sorununu çözüyoruz. Bu kapsamda 46 hissedardan tapu topladık. Yurt dışında yaşayan bu insanlarla tek tek görüştük. Şu an itibariyle 38 dönümün tapusu Ünye Belediyesi’nde bizim elimdedir. İnşallah 5000’lik planın ardından Mart ayından sonra tapuları dağıtacağız” dedi.

Başkan Çamyar konuşmasının ardından salondakilerin sorularını yanıtladı. Bazı sorunları not alan Çamyar çözülmesi için çalışacaklarını söyledi.

aaa aa

DVDVDV

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-